2024.04.20, Szombat
Gyermektábor Bátonyterenyén
Police

Gyermektábor Bátonyterenyén

Police

2019.07.03. 17:10

A bűn- és baleset-megelőzési ismeretek bővítésén túl, sok kirándulással örvendeztették meg idén a gyermekeket a bátonyterenyei rendőrök.

Hirdetés

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága 2019. június 24. és június 28. között rendezte meg a „Biztonságos Vakációért Hét” elnevezésű bűn- és baleset-megelőzési táborát. Az ötven diák, a rendőrkapitányság illetékességi területén lévő általános iskolák tanulói, hétfőn az Ady Endre Művelődési Házban megtartott megnyitón vehettek részt. A résztvevőket Bátonyterenye polgármestere, Nagy-Majdon József és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának megbízott osztályvezetője, Antal László rendőr százados köszöntötte.

A hét napjain a gyermekek ellátogattak Budapestre az Országházba és a Magyar Vasúttörténeti Parkba, a gyönyörű környezetben lévő Maconkai-víztározó tavaiban horgásztak, és a Bátonyterenyei Tanuszodában úszhattak. A szervezőkkel a diákok kisétáltak a tábor közelében lévő Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhelyre is, ahol megtekinthették a nevezetességeket, így többek között a Remetebarlangot és gyógyforrást is. A hét további napjain rendőrségi eszközök, járművek bemutatóján, valamint bűn- és baleset-megelőzési feladatokkal tarkított játékos akadályversenyen vehettek részt a diákok.

Az utolsó napon záró feladatként a gyermekek szintén egy verseny keretében adhattak számot a héten elsajátított bűn- és baleset-megelőzési ismereteikről. Ezen a napon – a nebulók nagy örömére – a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai locsolóautóval szereztek egy kis felüdülést a nagy melegben. A táborból minden résztvevő ajándékkal térhetett haza.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság minden támogatónak ezúton is köszönetét fejezi ki.

Helyi hírekrendőrségtáborszabadidőBátonyterenye