2024.04.19, Péntek
police.hu

"Az iskola rendőre" program nyári tábora Salgótarjánban

police.hu

2019.07.02. 14:27

A rendőrök a 2018/2019-es tanév programjának záró rendezvényeként tartották meg a nyári tábort.

Hirdetés

Több évtizedes hagyományra tekint vissza a rendőrségi tábor Nógrád megyében. A tábor idén a 2018/2019-es tanév záró rendezvényeként „Az iskola rendőre” program keretén belül – 2019. június 24. és  június 28. között - került megrendezésre a Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szervezésében. A Tarjáni Gyermektábor területén – bentlakásos jelleggel – megrendezett táborban idén 42 gyermek kapott lehetőséget az izgalmas programokon való részvételhez.

A szervezők a rendőrség munkája, valamint a bűn- és baleset-megelőzési ismereteken túl nagy hangsúlyt fektettek az egészséges életmódra és a rendszeres testedzésre. A gyermekek csapatépítő tréningeken, akadály- és sportversenyen vehettek részt, továbbá egy izgalmas kirándulást tettek Budapesten a Hadtörténeti Múzeumban, ahol a tárlatvezetés mellett az „Állatok a nagy háborúban” elnevezésű múzeumpedagógiai előadáson vettek részt.

A programok és a foglalkozások célja - a felszabadult szórakozás és ismeretszerzés mellett - a helyes viselkedésmódra nevelés, a tolerancia erősítése, valamint az áldozattá és bűnelkövetővé válás csökkentése volt.

A gyerekek szép élményeket és sok hasznos ismeretet szereztek a táborban.

Helyi hírekSalgótarjánrendőrségSalgótarjáni Rendőrkapitányságoktatás