2023.01.28, Szombat
Több ezer zarándok érkezik pünkösdkor Mátraverebélyre
A Szentkút istentisztelet során (wojtyla.hu)

Több ezer zarándok érkezik pünkösdkor Mátraverebélyre

nograd.hu

2019.06.05. 11:26

A háromnapos programon sor kerül ünnepi misére, liturgikus dráma előadására is, valamint zarándoklatra a Szeretetláng Mozgalom szervezésében.

Hirdetés

A hétvégén várhatóan nyolcezer zarándok érkezik Mátraverebély-Szentkútra a Pünkösdi búcsúra, a Szentlélek kiáradásának ünnepére, amelynek háromnapos programját online is közvetítik.

Pünkösd vasárnap 11.00 órakor Keresztes Szilárd ny. hajdúdorogi megyéspüspök prédikál, hétfőn Majnek Antal munkácsi püspök misézik, és ekkor kerül sor a jubiláns házaspárok megáldására is. Június 15-én, Szent Antal ünnepén az óvodásokat várják a nemzeti kegyhelyre, ahol Dr. Beer Miklós püspök atya megáldja a gyermekeket.

Másnap a Budai Ferences Énekes Iskola Szentkúton táborozó 140 diákja a 10.00 órakor a templomban előadja a "Dániel-játék" (Ludus Danielis) kezdetű középkori liturgikus drámát, valamint énekelnek a 11.00 órai szentmisén.

Június 28-án a Jézus Szíve búcsú keretében a betegek kenetének kiszolgáltatása, június 29-én pedig a Szeretetláng Mozgalom zarándoklata lesz. Június 30-án, Szent László ünnepén pedig a lovasok zarándokolnak a nemzeti kegyhelyre, akiket az új ereklyetartóba került csontereklyével áld meg Fazekas Márton premontrei apát.

Helyi hírekMátraverebélypünkösdzarándoklat