2024.03.19, Kedd

Új ultrahang-berendezéseket vett a megyei kórház Salgótarjánban

MTI

2018.09.19. 16:12

Az új eszközökkel pontosabb és gyorsabb diagnózist lehet felállítani.

Hirdetés

Egy-egy új kardiológiai, radiológiai és emelt szintű szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-készüléket vásárolt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház. A fejlesztésnek köszönhetően gyorsabb a betegellátás és csökken a várakozási idő – derült ki az MTI híréből.

Az orvostechnikai beruházásra 49,6 millió forint támogatást nyert el a kórház az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében. A százszázalékos támogatású pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosítja.

Hamarabb felismerik a problémát

A közlemény szerint a korszerű ultrahang-berendezések segítségével gyorsabb és pontosabb diagnózist lehet felállítani, hamarabb ismerhetők fel az egészségi problémák.

Emellett az új szülészeti-nőgyógyászati ultrahang lehetővé teszi a két- és négydimenziós képalkotást is, így részletesebb diagnózis nyerhető a magzat állapotáról.

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház 19 kórházi osztályával, 660 ágyával, 11 műtőjével Nógrád megye meghatározó egészségügyi intézménye. Területi ellátási kötelezettsége a megye teljes területére és azon kívülre is kiterjed, így csaknem 300 ezer ember ellátásáért felelős.

Helyi hírekSalgótarjánfejlesztésegészségügySzent Lázár Megyei Kórház