2024.04.18, Csütörtök
Szakácsbajnokságon remekeltek a nógrádi tűzoltók

Szakácsbajnokságon remekeltek a nógrádi tűzoltók

nograd.katasztrofavedelem.hu

2018.04.29. 08:43

A Magyar Honvédség Logisztikai Központ április 22-én rendezett főzőversenyt „Üdülők Szakács Bajnoksága” címmel. A rendezvényen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata is fakanalat ragadott.

Hirdetés

A Huszár János altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettesének védnökségével megrendezett programot hagyományteremtő céllal hívták életre, idén először, a Nógrád megyei Bujákon.

A cél, hogy minden évben más és más ételek elkészítésében mérjék össze szakmai tudásukat a honvédség üdülőiben dolgozó szakács kollektívák és a meghívott csapatok, emellett a jó színvonalú szakmai kapcsolat elmélyítését is célként tűzték ki. Idén meghívott vendégként a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság csapta vett részt a versenyen. A zsűri elnöke Buday Péter mesterszakács volt, a csapatoknak pedig – a verseny helyszínéül szolgáló „palócföld” lévén, stílszerűen palócgulyás elkészítése volt a feladat.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata, élén Seres Tibor tűzoltó ezredes, igazgatóval, Szemerády Zoltán tűzoltó alezredes, hatósági osztályvezetővel, Balla Ferenc tűzoltó őrnagy, a humán szolgálat munkatársával és kedvesével, Dudás Beátával, valamint Csombor István tűzoltó főtörzsőrmester, a műszaki osztály munkatársával különdíjat érdemelt el ízletes főztjével.

A rendezvény végén az is kiderült, hogy jövőre Mátraházán rendezik meg a főzőbajnokságot.

Helyi hírekNógrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságBujákÜdülők Szakács Bajnoksága