2024.04.24, Szerda

Nem talál vevőt bezárt üzleteire a becsődölt CBA-partner

hvg.hu

2017.02.09. 12:28

Február végéig újabb hitelezői tárgyalást tartanak a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél.

Hirdetés

Több száz hitelezőnek – pénzintézeteknek, beszállítóknak, magánszemélyeknek – tartozik a Palóc, a lap információi szerint összesen több mint 5 milliárd forinttal. A munkavállalóinak – akik egykor mintegy 1300-an voltak, mostanra azonban csupán 150-en maradtak – 200-300 millió forintnyi járandóságot nem tudott kifizetni a cég.

 

A CBA korábbi franchise-partnere ellen tavaly szeptemberben rendeltek el csődeljárást, azt megelőzően nyolcvan üzletet működtetett. Ezekből mostanra nyolc-tíz maradt, azokban is csak a berendezési tárgyakon igyekeznek túladni.

A cégnél a harmadik hitelezői tárgyalást tartják meg a hónap második felében, új elszámolási felügyelő, a salgótarjáni Novent Felszámoló és Gazdasági Szaktanácsadó Kft. koordinálásával. Az előző találkozón a 120 napos fizetési moratóriumon túlmenően az érintettek hozzájárultak további 75 nap fizetési haladékhoz, így április 6-ig van ideje fizetni a Palóc Nagykernek. 

A kidolgozott terv azonban eddig nem hozott eredményt a nógrádi áruházláncnak, amely mintegy 2,5-3 milliárd forintos bevételt várt abból, hogy a nyolcvan üzlethelyiségből harmincat értékesít, így előteremtve a követelések 60 százalékát. A potenciális vásárlók azonban egyelőre kivárnak, abban bízva, hogy a cég csökkenti az egységek eredetileg megszabott eladási árát.

Helyi hírekSalgótarjánPalóc Nagykereskedelmi Kft.CBA-partner