2024.04.25, Csütörtök
Pásztót is kiemelten támogatják a fejlesztések területén

Pásztót is kiemelten támogatják a fejlesztések területén

Becsó Zsolt facebook

2017.05.15. 09:32

A TOP első döntési körében 4 pásztói, vagy Pásztóhoz is köthető fejlesztés kapott támogatást a kormánytól. Turisztikai attrakciófejlesztésre közel 500 millió forint, bölcsőde kialakítására 100 millió forint, a Ciróka családi napközire több mint 12 millió Ft, a Zagyva Völgyi kerékpárút Bátonyterenye - Pásztó közötti szakaszára pedig 1 milliárd Ft jut. 

Hirdetés


 Nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a következő körökben támogatást kapjon az integrációs közösségfejlesztés ( ~ 128 m Ft), a Zagyva völgyi kerékpárút Pásztó-Szurdokpüspöki közötti szakasza (~980 m Ft), a Zöld város környezetfejlesztés ( 650 m Ft), a Zsigmond Király Általános Iskola fejlesztése, kollégium épület energetikai felújítása, Mátrakeresztes és Hasznos közösségi létesítmények megújítása, odafigyelnek a Könyvtárra és még útszakasz is fog megújulni Mátrakeresztes felé.

Továbbá épül a 21-es főút, mely több milliárd forintos beruházás és az EGLO fejlesztése is kormánytámogatást kapott. Nyilván ez a felsorolás nem teljes, mert remények szerint más jelenős források is fognak még ( civil támogatás, egyházi támogatás, GINOP és EFOP támogatások stb.) érkezni Pásztóra.

 

GazdaságPásztó21-es főútturisztikai fejlesztés