2024.06.24, Hétfő
A KRIMIT TUD? vetélkedőn mérték össze tudásukat a középiskolás diákok Salgótarjánban
police.hu

A KRIMIT TUD? vetélkedőn mérték össze tudásukat a középiskolás diákok Salgótarjánban

police.hu

2019.10.07. 13:03

A rendezvényen Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei 4-4 fős középiskolás csapat – összesen 24 diák – vett részt. Az amatőr színjátszók bűnmegelőzési szituációkban a – televízióból sokak által ismert – „Beugró” című műsor játékszabályai szerint mutatták be a jeleneteket.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya – a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával – évről-évre megrendezi a „KRIMIT TUD?” elnevezésű bűnmegelőzési vetélkedőt. A játékos verseny első regionális elődöntőjét a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében 2019. október 2-án tartották meg Salgótarjánban, a Novohrad-Nógrád Geopark Látogatóközpont Geocsodák Házában.

A verseny rendkívül jó hangulatban telt, a diákoknak az improvizáló tehetségükre alapozó feladatok rendkívül tetszettek és kiválóan hajtották végre azokat.

A vetélkedőn I. helyezést ért el a Nógrád megyei Komé-Diák csapata, akik a Krimit tud? döntőjén, 2019. november 12-én fogják képviselni a régiót. A II. helyen a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium diákjai végeztek, a dobogó harmadik fokára pedig a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium „Szőlőkék” nevű csapata állhatott fel.

Az ilyen jellegű rendezvények megszervezésével a rendőrség bűnmegelőzési szolgálata arra törekszik, hogy olyan módszereket alkalmazzon, ami hatékonyan hozzájárul az adott korosztály önvédelmi képességének fejlesztéséhez.

AktuálisKRIMIT TUD?Salgótarján