2024.04.26, Péntek
Befejeződött a salgótarjáni Megyeháza épülete történetének legjelentősebb felújítása
Fotó: Kelet-Nógrád közéleti magazin | Facebook

Befejeződött a salgótarjáni Megyeháza épülete történetének legjelentősebb felújítása

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2018.12.27. 12:42

Az energetikai célú felújítás a Nógrád Megyei Kormányhivatal beruházásában készült el, Európai Uniós és hazai forrásból, 854 millió forint ráfordítással.

Hirdetés

A salgótarjáni ikonikus épület ünnepélyes átadásán dr. Szabó Sándor kormánymegbízott beszédében kiemelte, hogy a megyei kormányhivatal két tucatnál több épületben végzi tevékenységét megyeszerte, lehetőség szerint mindet szeretnék energetikailag megújítani. A 2016 őszén megkezdett felújítási sorozatban már hat épületben elkészültek az ilyen típusú munkálatokkal, jövőre további három kisebb beruházást végeznek el Szécsényben, Pásztón és Salgótarjánban.

Az összesen 1 milliárd 260 millió forintos projekt legjelentősebb beruházása a Megyeházán idén elvégzett munka volt, amely egy komplett energetikai megújítást jelentett napelemek felszerelésével, teljes körű fűtéskorszerűsítéssel, nyílászárók cseréjével és hőszigeteléssel. A kormánymegbízott kiemelte, hogy a beruházás eredményképpen javul úgy az ügyfélkiszolgálás, mint a munkakörülmények, de jelentősen olcsóbb lesz az üzemeltetés is.

Az eseményen dr. Szabó Sándor és Skuczi Nándor aláírták a kormányhivatal és a megyei önkormányzat között született azon megállapodást is, mely az épületében található reprezentatív termek elnevezését rögzíti. A dokumentum értelmében, "történelmi és kulturális múltunk, megyénk dicső alakjai előtti főhajtás jeleként a megyei önkormányzat közgyűlése" az első emeleten található Dísztermet "Madách Imre terem", a 116-os termet "Balassi Bálint terem", a Palóc termet, "Mikszáth Kálmán terem" néven, míg a földszinti 33-as számú termet "Szondi György terem" néven határozta meg.

AktuálisSalgótarjánNógrád Megyei KormányhivatalMegyeháza