2024.04.25, Csütörtök

Kelet-Nógrád kilenc településén jelenik meg augusztusban a kormányablakbusz

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2018.08.07. 14:35

A jármű első három hetes turnusában Kazáron, Bátonyterenyén, Mizserfán, Szurdokpüspökiben, Pásztón, Salgótarjánban, Nagykeresztúron, Palotáson és Mátranovákon is megjelenik.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Mobil Kormányablaka (kormányablakbusza) az elkövetkezendő hetekben a megye keleti felének településein, intézményeinél és rendezvényein jelenik meg, majd augusztus utolsó hetétől kezdve Nyugat-Nógrádban áll majd az állampolgárok szolgálatára.

 

A Nógrád Megyei Kormányhivatal kialakította a napokban Karancsalján bemutatkozott Mobil Kormányablak megjelenésének menetrendjét. A jármű három hetes váltásban járja majd a megye keleti és nyugati térségeit, folyamatosan igazodva az aktuálisan felmerülő települési vagy intézményi igényekhez és a megye nagyobb rendezvényeihez is.

Augusztus 4-én (9 és 15 óra között) a kazári díjugrató verseny helyszínén; augusztus 9-én (8 és 10 óra között) a bátonyterenyei Ezüstfenyő Idősek Otthonánál, majd délig a mizserfai idősotthonnál lehet majd igénybe venniük az állampolgároknak a Mobil Kormányablak szolgáltatásait. A kormányablakbusz augusztus 11-én (12 és 16 óra között) a szurdokpüspöki libafesztivál rendezvényén jelenik meg.

Augusztus 12-én, vasárnap a pásztói polgármesteri hivatal előtt lehet majd igénybe venniük az állampolgároknak az ügyintézési lehetőséget, elsősorban az időközi önkormányzati választáshoz kapcsolódóan. Így ha valaki esetleg lejárt személyigazolványa miatt nem tudná leadni szavazatát a pásztói voksoláson, a Mobil Kormányablak segítségével még aznap (8 és 15 óra között) lehetősége nyílik a probléma orvoslására annak érdekében, hogy élhessen választójogával.

Augusztus 14-én a kormányablakbusz a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórháznál, augusztus 15-én pedig a pásztói Margit Kórháznál jelenik meg - mindkét helyszínen 9 és 12 óra között lesz elérhető a helybe érkező ügyintézési lehetőség. Augusztus 16-án délelőtt Nagykeresztúron, augusztus 21-én délelőtt a palotási COOP előtti parkolóban, míg augusztus 23-án (13 és 15 óra között, a műszakváltás idején) a mátranováki gyáraknál jelenik majd meg a Mobil Kormányablak.

A mobilizált ügyfélszolgálati irodában - hasonlóan a megye mind a hat városában megtalálható kormányablakokhoz - az ügyfelek közel 1500 féle ügykört kezdeményezhetnek, illetve kaphatnak tájékoztatást az eljárás menetéről. Többek között személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézés, illetve ügyfélkapu regisztráció is lehetséges. Az akadálymentesített, mozgássérült ügyfelek fogadására is alkalmas buszban egy okmányos és egy kormányablak munkaállomás található.

AktuálisNógrád Megyei Kormányhivatalkormányablakbusz