2024.04.25, Csütörtök

1050 nógrádi diák nyári foglalkoztatását tudják segíteni

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2018.05.15. 12:01

A Nemzetgazdasági Minisztérium „Nyári diákmunka 2018” elnevezéssel munkaerő-piaci programot indít, melynek célja a fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése.

Hirdetés

A programot a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalok valósítják meg.


A központi program keretében az önkormányzatok, az önkormányzati fenntartású intézmények és egyházi jogi személyek mellett a felmerülő ágazati munkaerőhiány kezelése érdekében a mezőgazdaság és a vendéglátás területén is lehetőség nyílik a program keretében diákok idényjellegű foglalkoztatására. A munkáltatói körbe tartozók 2018. június 18. és 2018. augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó, közvetítést kérőként regisztrált diákok foglalkoztatásához.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium döntése alapján a program megvalósítására Nógrád megyére leosztott központi keret összege: 135.000.000.- Ft, melynek felhasználásával legalább 1050 diák nyári foglalkoztatását lehet elősegíteni.
A támogatás kizárólag a járási hivatal foglalkoztatási osztálya által a munkaerőigényre közvetített diák foglalkoztatásához nyújtható.

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalNógrád megyeNyári diákmunka