2023.12.06, Szerda

Pilisi Parkerdő

Átadták a Naplás-tavi kilátót

2021.06.21

Aktuális

A kirándulók egy hete már szabadon látogathatják a kilátót, amelyet - az építményben elrejtett számláló szerint - idáig 4000-en kerestek fel.

Rekordot döntött idén a Pilisi Parkerdő látogatottsága

2020.12.12

Aktuális

A Rám szakadékban csaknem 125 ezren, a prédikálószéki kilátónál több mint 50 ezren, a Hármashatár-hegy térségében pedig a tavalyihoz képest kétszer többen, csaknem 100 ezren kirándultak.

Felújította az Apátkúti tavat a Pilisi Parkerdő

2020.06.12

Aktuális

Befejeződött a Visegrádi-hegység egyik leglátogatottabb kirándulóhelyén, az Apátkúti-völgyben lévő tó felújítása - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. csütörtökön.

Pilisi Parkerdő az emberért és a természetes erdőkért

2019.12.17

Aktuális

A Pilisi Parkerdő idén is folytatta immár fél évszázados szakmai küldetését a természetesebb erdők és az erdők értékeire nyitott emberek érdekében: bővítette a fővárosi erdők ökoturisztikai funkcióit, fejlesztette a gyermekek környezeti nevelését szolgáló intézményeket, kutatásokat és különféle szakmai programokat szervezett a veszélyeztetett állat- és növényfajok védelmében, valamint az 50 éves évfordulóra erdészek főszereplésével filmet készített.

Vezetett túrákon hallgatható a szarvasbőgés a Pilisi Parkerdőben

2019.09.06

Aktuális

A vezetett kirándulásokon a kísérő szakemberek nemcsak a gímszarvasok, hanem az éjszaka aktív többi állat életével is megismertetik az érdeklődőket. A szarvasbőgéstúrák egy-egy alkalommal korlátozott számú látogatót fogadnak, és a helyszínen fizetendő díj ellenében vehetők igénybe.

Szarvasbőgés hallgató túrák a Pilisben

2018.09.05

A következő hetekben a főváros környékén több erdészetnél, és a Budakeszi Vadasparkban is elindulnak az immár hagyományos vezetett túrák, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az éjszakai erdő életével, és a hazai erdők királyának számító gímszarvasok nászával.

Bemutatjuk a Dunakanyar egyik sikertörténetét

2018.02.08

Hogyan lett egy archaikus szállodából közkedvelt konferenciaközpont? A lenyűgöző kilátású Silvanusban orvosok, bankárok, önkormányzati és céges vezetők is visszatérő vendégeknek számítanak.

Felújítja a területén lévő forrásokat a Pilisi Parkerdő

2021.03.10

Aktuális

A Visegrádi-hegységben található Lajos-forrás rendbetételével kezdődött meg a Pilisi Parkerdő forrásfelújítási programja, mely további 23 erdei vízvételi helyet érint.

Új turistaúton is elérhető a Prédikálószék

2020.08.26

Aktuális

A Prédikálószék a Pilisi Parkerdő egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja, amelynek vonzerejét a 2016-ban elkészült kilátó tovább növelte. A környék a kirándulószezon hétvégéin jócskán megtelik, ezért örömhír a turisták és kirándulók számára az új turistaút.

Több mint félezer hektár őshonos erdőt telepít idén a Pilisi Parkerdő

2020.04.28

Aktuális

A kezelt erdőterületek több mint 40 százalékán folyamatos erdőborítást biztosító gazdálkodást folytatnak, ellenállva a klímaváltozásnak és megfelelve a természetvédelmi céloknak.

Fél évszázados fennállását ünnepli a Pilisi Parkerdő Zrt.

2019.10.09

Aktuális

Az eseményen a résztvevők közösen emlékfát ültettek.

50 éve alapították a Pilisi Parkerdőt

2019.01.15

Aktuális

Jelentős turisztikai és természetvédelmi fejlesztésekkel készülnek a jubileum megünneplésére.

Az ország szívében lehet igazán összekovácsolni egy csapatot

2018.05.29

A visegrádi vár közvetlen szomszédságában, a Dobogókőtől mindössze tíz kilométerre található Hotel Silvanus a hazai nagyvállalati csapatépítő programok egyik központja.

Albínó örvös légykapók születtek a Pilisben

2020.01.15

Aktuális

Rendkívül ritka jelenséggel szembesültek a Pilisi Parkerdő területén az örvös légykapók viselkedését kutató szakemberek: 1982 óta tartó vizsgálataik során először találtak pigmenthiányos, albínó légykapófiókákat.