2020.03.29, Vasárnap

nébih

Rendben vannak az édes fehér pezsgők

2018.12.27

Aktuális

Élelmiszerbiztonsági szempontból mind a 32 fajta vizsgált édes fehér pezsgő megfelelt a jogszabályi előírásoknak, jelölési hiba miatt azonban egy esetben intézkedni kellett.

Nógrád megyében is ASP-t mutatott ki két vaddisznóban a Nébih

2018.10.31

Aktuális

Nógrád megyei Mátrakeresztes külterületén elhullott vaddisznókból mutatta ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az állatok hulláját az ún. fertőzött területen találták a vadászok. A fertőzés a korábbi Heves megyei esetekhez kapcsolódik és a vírus mozgása egyértelműen a vaddisznó populáción belüli terjedésének következménye. A legfontosabb továbbra is a járvány házi sertésekre történő továbbterjedésének megakadályozása, amelyhez elengedhetetlen az állattartók részéről a járványvédelmi előírások maradéktalan betartása.

A tejfölök felét kifogásolta a Nébih vizsgálata

2018.04.26

Aktuális

A 20 százalékos tejfölök majdnem felét találta élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontból kifogásolhatónak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Szupermenta terméktesztje, minden vizsgált termék tejszínből és a tejföl gyártásához szükséges élő tejsavbaktériumokból készült.

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018.03.03

Aktuális

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, idén tavasszal is sor kerül a Húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszerek fokozott ellenőrzésére.

Javuló tendenciát mutat a 2015-ös téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2016.01.14

Gazdaság