2024.03.28, Csütörtök

Nébih: iskolásoknak indul program az élelmiszerpazarlás csökkentésére

MTI

2018.03.26. 10:45

Iskolásoknak indít programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerpazarlás csökkentésére - mondta Kasza Gyula, a hivatal elnöki megbízottja az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Hirdetés

A Nébih 2016-ban indított programot Maradék nélkül címmel, amely a háztartások élelmiszerpazarlásának megelőzésére koncentrál, azonban számos iskola jelezte, hogy igény lenne egy ilyen fajta tudás átadásra, így kiterjesztették a programot - tette hozzá.

Az elnöki megbízott úgy véli, hogy a tudatos vásárlást és környezetvédelmi ismereteket gyerekkorban a legkönnyebb elsajátítani.

Az iskolákban tankönyvszerű kiadványban mutatnak be olyan praktikákat, amelyekkel a gyerekek is segíthetnek az otthoni élelmiszerpazarlás csökkentésében - fűzte hozzá.

Emellett a hivatal elnöki megbízottja arra is kitért, hogy a Nébih száz háztatást alapul vevő élelmiszerhulladék-felmérése szerint 68 kilogramm az évente egy főre jutó élelmiszerhulladék mennyisége Magyarországon, aminek csaknem fele tényleges pazarlás.

GazdaságnébihélelmiszerpazarlásMaradék nélkül program