2020.03.30, Hétfő

NAV

Mindenkinek készít szja-bevallási tervezetet a NAV

2020.01.29

Aktuális

A NAV mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó. A változásokról, a teendőkről, a határidőről és az 1+1%-ról minden fontos információ megtalálható a NAV honlapján.

Helyszíni ellenőrzéseket tart a Nav Nógrád megyében

2019.06.26

Aktuális

Az ellenőrök elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a zöldség- és gyümölcskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Három nap van hátra

2019.05.17

Aktuális

Már csak három nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-ig! Az utolsó napon minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálat 20 óráig tart nyitva. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve –, annak május 20. után automatikusan bevallássá válik a tervezete. 

Milliárdokról dönthetünk

2019.05.09

Aktuális

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát.

Sok kicsi sokra megy

2019.03.07

Aktuális

Az szja 1+1%-áról idén is egészen május 20-ig lehet rendelkezni.

Március 18-ig akár sms-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása

2019.02.20

Aktuális

A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó. 

Jövő héten is célba veszik Nógrád megyét az adóellenőrök

2019.02.07

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. február 11. és 15. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Még több adózónak készít szja-bevallási tervezetet a NAV

2019.01.24

Aktuális

Idén a NAV már mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó. A változásokról, a teendőkről, a határidőről és az 1+1%-ról minden fontos információ megtalálható a NAV honlapján.

Érdemes lesz odafigyelni a nyugtaadásra

2018.12.16

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai az év hátralévő időszakában kiemelten ellenőrzik az ünnepekhez kapcsolódó árusokat. Elsősorban a vásárokon, piaci kitelepüléseken szezonális árukat – fenyőfát, szaloncukrot, édességet, játékot, hal- és húsárut – értékesítők számíthatnak a revizorok fokozott jelenlétére az alábbi településeken:

Felkészült a karácsonyi csomagforgalomra a Magyar Posta és a NAV

2018.10.23

Aktuális

Ebben az időszakban fokozott a készültség minden logisztikai cégnél és futárcégnél, a postánál is.

A NAV levelet küld a tartozásról, túlfizetésről

2018.09.06

Aktuális

A kivonat elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: mennyit kell fizetni, illetve mennyit igényelhet vissza.

Adóköteles a nyári diákmunkával szerzett jövedelem is

2018.06.05

Aktuális

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak, bejelentésükre, adózásukra - a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével - ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra.

Újra az adórevizorok középpontjában a nógrádi kisboltok

2018.05.18

Aktuális

A NAV vizsgálja a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, az alkalmazottak bejelentését, és a forgalmazott áruk eredetét.

Már kétszer annyian nézték meg az adóbevallásukat, mint tavaly

2018.05.10

Aktuális

A NAV által készített tervezet május 22-én automatikusan, a törvény erejénél fogva érvényes bevallássá válik, ám mindenképp érdemes átnézni és szükség esetén kiegészíteni.

Célszerű átnézni az adóbevallási-tervezeteket

2018.03.08

Aktuális

Aki egyetért a tervezettel, annak - az őstermelőket és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeket kivéve - nem kell tennie semmit, a tervezet május 22-én hivatalos szja-bevallássá válik. A dokumentumot azonban célszerű átnézni annak érdekében, hogy biztosan a helyes adatokat tartalmazza.

Helyszíni ellenőrzéseket tart a Nav Nógrád megyében

2019.07.22

Aktuális

Az ellenőrök elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják az építőanyag-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

A piacokon tart razziát a NAV a jövő héten Nógrádban

2019.06.21

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. június 24. és 28. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Egészségmegörző szolgáltatásokat ellenőriz a NAV Nógrádban

2019.05.10

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. május 13. és 17. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Figyelem, a NAV soha nem kér bankkártyaadatokat!

2019.03.11

Aktuális

A közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok próbáltak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Megjelent a NAV ellenőrzési terve

2019.02.27

Aktuális

A NAV meghatározta azokat a szakmákat és gazdálkodói szektorokat, amelyek ellenőrzésére idén biztos, hogy sor kerül. Az internetes kereskedelem, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, az alkalmazottak bejelentése, a vám- és jövedéki szabályok betartása, az online számlaadat-szolgáltatás kiemelt helyen szerepel az ellenőrzési tervben.

Hamarosan a vállalkozások bevallását is az adóhivatal készíti

2019.02.08

Aktuális

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az egyik legfontosabb hivatal a gazdaság védelme és fejlődése szempontjából – jelentette ki Varga Mihály az adóhivatal évértékelő értekezletén. A tárcavezető kiemelte: a cél az, hogy 2021-re már a vállalkozások számára is a NAV készítse a bevallásokat, emellett teljes egészében papírmentessé váljon az adóhivatali ügyintézés.

Betonacéllal csalt adót egy Nógrád megyei bűnszervezet

2019.01.31

Aktuális

A bűnszervezet áfacsalással több mint négyszázmillió forintos kárt okozott a költségvetésnek.

Az egyéni vállalkozókat ellenőrzi a NAV Nógrádban

2019.01.05

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága adóellenőrei 2019. január 7. és 13. között fordulónapi leltárellenőrzések helyszíni leltárfelvételét végzik a megyei illetékességű egyéni vállalkozóknál.

A revizorok a koszorúkat értékesítő vállalkozásokat ellenőrzik

2018.10.28

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 29. és 31. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Nógrádi célpontjai is vannak a NAV revizorainak

2018.09.28

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. október 1. és 5. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Az ünnep után sem pihennek az adórevizorok

2018.08.20

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2018. augusztus 21. és 24. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Éjfélkor jár le az szja-bevallás jóváhagyási határideje

2018.05.22

Aktuális

Kedd éjfélig lehet átnézni, elfogadni, kiegészíteni a NAV által készített személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg a NAV honlapjáról elérhető felületen.

Az őstermelőknek és az áfásoknak van dolguk a bevallással

2018.05.14

Aktuális

A mintegy 150 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély közül eddig csupán 67 ezren juttatták el szja-bevallásukat a NAV-hoz. A többi, csaknem 83 ezer őstermelőnek és áfás magánszemélynek még egy hete van május 22-éig, hogy kiegészítse a NAV által elkészített bevallási tervezetet vagy saját maga töltse ki és küldje be a 17SZJA nyomtatványt.

1 % segítség = 100 % figyelem

2018.04.04

Aktuális

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát. Az szja 1+1%-áról idén is, csakúgy, mint tavaly, május 22-ig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.

e-Szja: idén már a munkáltatók helyett is a NAV számol

2018.01.15

Aktuális

2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.