2024.06.17, Hétfő

NAV

Rendkívüli nyitvatartassál várja az ügyfeleket a NAV május 15. és 22. között

2023.05.04

Országos hírek

Az szja-bevallás miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) május 15. és 22. között rendkívüli nyitvatartassál várja az ügyfeleket - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Nógrád megye gazdaságának húzóágazata a feldolgozóipar és a kereskedelem

2022.11.24

Helyi hírek

Nógrád megye gazdaságának húzóágazata a feldolgozóipar és a kereskedelem, szerepük a legjelentősebb gazdálkodók körében még koncentráltabb - hangzott el szerdán Salgótarjánban azon a rendezvényen, amelyen ismertették a Nógrád megyei gazdasági folyamatok 2021. évi alakulását bemutató "TOP 50" című kiadványt.

NAV: postán érkeznek a bevallási tervezetek azoknak, akik ezt kérték

2022.04.21

Országos hírek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvántartásában szereplő címre kapják meg 2022. április 30-ig a papíralapú adóbevallási tervezetet azok, akik a postázást kérték, valamint azok, akiknek nincs ügyfélkapujuk, de a tervezet ezer forintnál több visszatérítendő, vagy befizetendő adót tartalmaz - közölte az adóhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Mától kötelező a maszkviselés a NAV ügyfélszolgálatain személyes ügyintézés esetén

2021.11.15

Országos hírek

Az ügyfélszolgálatok felkeresése helyett érdemes a NAV online szolgáltatásait használni.

3 nap maradt az szja-bevallás véglegesítési határidejéig

2021.05.17

Országos hírek

A tervezetek május 20-án éjfélkor bevallássá válnak.

Még két napig kérhető az adóbevallási tervezet postázása

2021.04.13

Országos hírek

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-ig küldi el postán az igénylőknek.

Tolnában és Nógrádban a legalacsonyabb a tőkejövedelmek részesedése

2020.12.23

Aktuális

A tőkejövedelmek közel fele Budapesten (34 százalék) és Pest megyében (15 százalék) keletkezett.

Itt készülhet Nógrád a NAV-ra ezen a héten, fókuszban az építkezések

2020.11.03

Helyi hírek

A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is.

Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

2020.07.05

Országos hírek

Július 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezeti az egyéni vállalkozók nyilvántartását, az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegédet használhatják.

NAV: már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig

2020.05.18

Gazdaság

Már csak két nap van hátra a személyi jövedelemadó (szja) bevallásának határidejéig; május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg az adóhivatal honlapjáról elérhető webes felületen - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Sok kicsi sokra megy

2020.03.11

Aktuális

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát. Az szja 1+1%-áról idén is egészen május 20-áig lehet rendelkezni. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, miközben a felajánlás csak néhány perc figyelmet igényel az adózóktól.

Helyszíni ellenőrzéseket tart a Nav Nógrád megyében

2019.07.22

Aktuális

Az ellenőrök elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják az építőanyag-kereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

A piacokon tart razziát a NAV a jövő héten Nógrádban

2019.06.21

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. június 24. és 28. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Egészségmegörző szolgáltatásokat ellenőriz a NAV Nógrádban

2019.05.10

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. május 13. és 17. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Figyelem, a NAV soha nem kér bankkártyaadatokat!

2019.03.11

Aktuális

A közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok próbáltak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Indul az idei e-szjabevallási szezon

2023.01.12

Országos hírek

Az szja-bevallási és befizetési határidő egységes, valamennyi adózó számára 2023. május 22.

Éjfélkor jár le az szja-bevallás határideje

2022.05.20

Országos hírek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos NAV Infóvonal 20 óráig hosszított nyitvatartással várja azokat, akik a tervezettel, bevallással, 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal, azon nem változtat – az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és az áfás magánszemélyeket kivéve –, annak május 20-ával automatikusan bevallássá válik a tervezete.

Innen tudhatja meg, mennyi gépjárműadót kell fizetnie

2022.03.04

Országos hírek

Február közepe óta érkeznek az autósok elektronikus tárhelyére a gépjárműadóval kapcsolatos értesítések, határozatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). Aki nem nyitja meg időben a dokumentumot, nem tudja meg, mennyit kell fizetnie március 15-éig.  A késedelem sokba kerülhet.

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

2021.08.11

Aktuális

A gazdák augusztus végéig e-mailben jelentkezhetnek.

Már elérhető a családikedvezmény-kalkulátor

2021.04.27

Aktuális

A kalkulátor segítségével kiszámolható, hogy az adóalany milyen összegben tud kedvezményt érvényesíteni.

Április 15-éig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása

2021.03.10

Aktuális

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az szja-bevallási tervezeteket március 15-étől elektronikusan elérhetővé teszi az eSZJA felületén. Akinek nincs ügyfélkapuja, az április 15-éig kérheti a tervezetek postázását. Senkinek nem kell személyesen megjelennie az ügyfélszolgálaton, hogy hozzájusson nyomtatott bevallási tervezetéhez.

Ha lejár a diákigazolvány, egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetni

2020.12.14

Aktuális

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, december 16-ától egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Kertészeteket ellenőriznek az adórevizorok Nógrád megyében

2020.09.17

Aktuális

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. szeptember 21. és 25. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

Diákként dolgozni

2020.06.22

Aktuális

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

Mindenkinek támpont az adóbevallás tervezet

2020.03.28

Aktuális

Az őstermelők, az áfafizetésre kötelezett magánszemélyek és az egyéni vállalkozóknak is készített szja-bevallási tervezetet a NAV. Május 20-áig mindannyiuknak ki kell egészíteniük a tervezetüket, hogy abból érvényes bevallás legyen, vagy saját maguknak kell kitöltetniük és beküldeniük a 19SZJA nyomtatványt.

Mindenkinek készít szja-bevallási tervezetet a NAV

2020.01.29

Aktuális

A NAV mindenkinek elkészíti szja-bevallási tervezetét, akiről kifizetői, munkáltatói adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy akár egyéni vállalkozó. A változásokról, a teendőkről, a határidőről és az 1+1%-ról minden fontos információ megtalálható a NAV honlapján.

Helyszíni ellenőrzéseket tart a Nav Nógrád megyében

2019.06.26

Aktuális

Az ellenőrök elsősorban az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást vizsgálják a zöldség- és gyümölcskereskedőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát is ellenőrzik.

Három nap van hátra

2019.05.17

Aktuális

Már csak három nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-ig! Az utolsó napon minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálat 20 óráig tart nyitva. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve –, annak május 20. után automatikusan bevallássá válik a tervezete. 

Milliárdokról dönthetünk

2019.05.09

Aktuális

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát.

Sok kicsi sokra megy

2019.03.07

Aktuális

Az szja 1+1%-áról idén is egészen május 20-ig lehet rendelkezni.