2024.04.19, Péntek
Itt készülhet Nógrád a NAV-ra ezen a héten, fókuszban az építkezések
illusztráció - pixabay

Itt készülhet Nógrád a NAV-ra ezen a héten, fókuszban az építkezések

adozona.hu

2020.11.03. 12:22

A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is.

Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei novemberben sem lesznek tétlenek. A tél közeledtével ellenőrzik az autógumi-szerelő műhelyeket, vállalkozásokat, de NAV-látogatásra számíthatnak piacokon, vásárokon, vendéglátóhelyeken is. Továbbra is központi ellenőrzési téma a katás szerződések vizsgálata. Fókuszban maradnak az építkezések és az ott foglalkoztatott munkavállalók. A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is.

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 45. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. november 2. és 6. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ november 3. (kedd): Salgótarjáni járás,
♦ november 4. (szerda): Pásztói járás,
♦ november 5. (csütörtök): Rétsági járás,
♦ november 6. (péntek): Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a „100 forintos” üzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

A leírtak nem zárják ki, hogy a NAV munkatársai az itt leírt helyeken kívül is ellenőrzéseket tartsanak.

Helyi hírekadóNAVNAV ellenőrzés