2024.04.27, Szombat
Ismét elérte célját az Olympus Medvesi Fotós Maraton
osmaradvanyok.hu - Fotó: Micsuda András

Ismét elérte célját az Olympus Medvesi Fotós Maraton

osmaradvanyok.hu

2020.11.20. 10:46

Bár a koronavírus-járvány az Olympus Medvesi Fotós Maraton megrendezését is bizonytalanná tette, végül mintegy 250 amatőr és profi fotós részvételével összességében ismét sikeres volt a medvesi táj népszerűsítésére hivatott szövetség.

Hirdetés

Ebben a kézfogásban a szervezők biztosították a feltételeket a több esetben is csak a program apropóján felkínált fotózási lehetőségekkel, a résztvevőktől pedig azt kérik, hogy az itt készült felvételeikkel hívják fel környezetük figyelmét erre az emlékekben ipari térségként élő, de egyedi, karakteres és értékekkel teli tájra.

Drexler Szilárd főszervező közölte: a visszajelzések alapján az ötödik Medvesi Fotós Maratont sikeresnek lehet értékelni, bár az időjárást tekintve vasárnap hajnalra némileg elpártolt a szerencse a rendezvény mellől.

- Mint minden rendezvénynél, mi is látjuk, hogy mely pontokon szükséges még előre lépnünk. Az erre vonatkozó eddigi jelzéseket köszönjük és a továbbiakban is várjuk a fotósok véleményét. Összességében azonban véleményem szerint gördülékeny programon vagyunk túl. Köszönhető ez annak a közel harminc szervezőnek és közreműködőnek is, akik többsége már sokadik alkalommal segítette a lebonyolítást. Fontosak a visszatérő közösségek is: a 16-os Honvéd Katonai Hagyományőrző Csoport tagjai, a Börzsönyi Nehézgyalogosok páncélosai vagy például a modelljeink, akik mostanra mind úgy érkeznek hozzánk, hogy tudják, mit kérnek és várnak majd el tőlük a résztvevők. Azt gondolom, a névadó támogatónk, az OLYMPUS munkatársainak pozitív hozzáállásáért, közvetlenségükért és segítőkészségükért is nagy köszönetet mondhatok mindenki nevében. Ezen túl persze még nagyon sok apró részlet volt szükséges ahhoz, hogy megrendezhettük Közép-Európa idei legjelentősebb outdoor fotós eseményét a medvesi térségben. Ismét közösen népszerűsítettük a Novohrad-Nógrád Geoparkot, a Medves vidékét, valamint a természet- és tájvédelem fontosságát - értékelt Drexler Szilárd.

A részvevőket hajnaltól kezdve éjszakába nyúlóan várták szervezett programok. Lehetőség nyílt modellfotózásra a salgóbányai Geocsodák Házában és a közeli erdőkben, hegycsúcsokon. A salgói erdőben világháborús életképek megörökítésére nyílt lehetőség, a várban páncélos lovagok álltak őrt. Napfelkelte és napnyugta túrák indultak a Medves-vidék több pontjára, a legjobb fotóhelyszínekre helyismerettel rendelkező vezetők kalauzolták a résztvevőket. Lehetőség volt fotózni madárlesből, valamint emelőkosárból is, 27 méter magasból, a fennsík közepéről. A salgóbányai Geocsodák Háza geoparki látogatóközpontban szakmai programok, termékbemutatók és tanácsadások kísérték a fotós maratont péntektől vasárnapig.

 

AktuálisMedvesi Fotós Maraton