2024.05.26, Vasárnap

Harmadik alkalommal ajándékozza meg a megyében élő rászoruló gyermekeket a Nógrád Megyei Kormányhivatal: a Salgótarjáni Kormányablak Osztály által 2013-ban életre hívott gyűjtés keretében cipősdobozokba csomagolt ajándékokat adtak át ez évben is az Egészségügyi Szociális Központnak, ahonnan nehéz helyzetben élő gyermekekhez, családokhoz kerülnek a karácsonyi ajándékok.

Hagyomány már a Nógrád Megyei Kormányhivatalnál, hogy ádvent idején elkezdik a Kormányablaknál dolgozó kollégák gyűjteni a cipősdoboz-ajándékcsomagokat a rászoruló gyermekeknek – mondta el dr. Szabó Sándor kormánymegbízott a mintegy hetven, ajándékot rejtő doboz szerda reggeli átadásán, ahol a hivatalt rajta kívül dr. Handó Beatrix és Kovács Patrícia, a Salgótarjáni Járási Hivatal vezetője és helyettese, valamint Nyergesné Fodor Éva, a Kormányablak Osztály vezetője képviselte. Mint dr. Szabó Sándor elmondta: folytatni fogják a hagyományt, ami a hivatali teendőkön túli, de már „megszokott” elfoglaltság, s reméli, idén is örömet fognak okozni a gyermekeknek a dobozokba rejtett apró ajándékok.
Pártosfalvi Beáta, az Egészségügyi Szociális Központ igazgató-helyettese a salgótarjáni Kormányablakban rendezett átadáson megköszönte a három hetes gyűjtés során összeállított ajándékokat, amelyeket – mint azt Körösi Tamás, a családsegítő szolgálat szakmai vezetője elmondta - az etesi Családok Átmeneti Otthona, illetve a zabari Gyermekek Átmeneti Otthona lakói kapnak meg még a héten. Emellett a központ egyéb forrásból élelmiszercsomagokat is szét tud osztani, szebbé, könnyebbé téve a szeretet ünnepét az otthonokban élőknek.

(nmkh.hu)

fotó: berenycafe.hu

Galéria

Helyi hírekcipősdobozrászoruló gyermekNógrád Megyei Kormányhivatal