2023.10.02, Hétfő

Szép megyei sikerek a Szakma Sztár Fesztiválon

2016.04.28. 09:05

Az idén is lezajlott a Szakma Sztár Fesztivál, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntője 40 szakmában Budapesten.

Hirdetés

Az idén is lezajlott a Szakma Sztár Fesztivál, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntője 40 szakmában Budapesten, a Hungexpo területén. Nagy öröm, hogy a megyéből újra dobogóra állhatott egy versenyző: Békési Boglárka Réka ezüstérmes lett eladó szakképesítésben a Szakma Sztár Fesztiválon. 

Az MKIK által kordinál Szakma Sztár Fesztiválon mintegy 40 szakmában mérték össze tudásukat a legjobb tanulók, köztük Nógrád megyei versenyzők is tizenkilenc szakmában. A döntőbe jutott legsikeresebb tanulók az év végén mentesülnek a szakmai záróvizsgák alól.

Nógrád megyében 123 végzős középiskolás írta meg az előválogató írásbeli feladatsorát, akik közül 7 fő került be a középdöntőbe, ahol már gyakorlati feladatokat is meg kellett oldani. Itt négyen teljesítettek úgy, hogy bejutottak a döntőbe:

Bodzási Zoltán CAD-CAM informatikus szakképesítésben (SSZC Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskolája)

Dola Huba kőműves szakképesítésben (SSZC Szondi György Szakközépiskolája, Szakiskolája és Speciális Szakiskolája)

Szerémi Alexandra Szabina kereskedő szakképesítésben (SSZC Mikszáth Kálmán Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája), és

Békési Boglárka Réka eladó szakképesítésben (SSZC Mikszáth Kálmán Gimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája), akik közül Békési Boglárka Réka dobogóra is állhatott, 2. helyezést ért el.

Paragh László, az MKIK elnöke nyitó beszédében kiemelte, az ország felemelkedésének és fejlődésének kulcsa a jó szakembergárda megléte.

A versenyek célkitűzése továbbra is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák ‒ beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált, érettségire épülő szakmákat is ‒ társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakma tanulás népszerűsítése. A verseny mottója: „A jó szakma felér egy diplomával!”.

forrás: nkik.hu

Galéria

Helyi hírekSzakma Sztár FesztiválSzakma Kiváló Tanulója Verseny