2023.12.08, Péntek
Új mentőautót kaphatnak az  állomások
bp16.hu

Új mentőautót kaphatnak az állomások

kormanyhivatal.hu

2019.09.05. 15:05

Majdnem minden mentőállomás új mentőautót kaphat 2019-ben és 2020-ban, valamint 2500 új mentéstechnikai eszköz beszerzésére is lehetőség nyílik, amelyet a kormány 1,6 milliárd forinttal támogat.

Hirdetés

Horváth Ildikó az Országos Mentőszolgálat napján kiemelt jelentőségűnek nevezte, hogy nemcsak a mentőautók lesznek újak, hanem a bennük lévő mentési eszközök is, amelyek a kor technikai tudásának legmagasabb színvonalát képviselik - számol be a Nógrád megyei Kormányhivatal.

Az egészségügyért felelős államtitkár hozzátette: 1,6 milliárd forint kormányzati támogatással 2500 új mentéstechnikai eszköz - köztük defibrillátorok, lélegeztetőgép - beszerzésére nyílik lehetőség.

Horváth Ildikó közölte: az ország 254 mentőállomása között ugyanennyi mentőautót szereznek be ebben a két évben. A 2010-ben kezdődött beszerzés során összesen mintegy 1000 új mentőautót állítanak szolgálatba - mutatott rá. Továbbá fontos hangsúlyozni, hogy a mentők éves költségvetése a következő évre eléri az 54 milliárd forintot - egészítette ki az államtitkár.

Csató Gábor hangsúlyozta: az elmúlt évben megduplázták a sikeres újraélesztések számát. Az Országos Mentőszolgálat főigazgatója hozzátette: a mentősök magas színvonalú munkája és a társadalmi összefogás eredményeképpen ma többen élhetnek Magyarországon. Csató Gábor kitért a mentőszolgálat által indított programokra is, így többek között a Legyél Hős! elnevezésű vagy az önkénteseket megszólító kezdeményezésre.

Az esemény célja a mentési munka bemutatókkal, vetélkedőkkel és járműkiállítással való népszerűsítése volt. A rendezvény résztvevői megismerkedhettek az életmentés szereplőivel, így a gyermekmentőkkel, a vízi mentőkkel, a mentőkutyásokkal és a mentőszolgálat más partnerszervezeteivel is.

Országos hírekmentőautóegészségügyKatasztrófavédelem