2024.04.24, Szerda

Ingyenes túra- és családi napok a Mátrában

Magyar Természetjáró Szövetség

2018.05.03. 14:10

Ingyenes családi programmal készül május 12-én a Magyar Természetjáró Szövetség a Galyatető Turistacentrumnál. A gyerekeket többek között teljesítménytúra, cirkuszi játszóház, arcfestés, bűvészműsor és kölyökdiszkó várja, de aznap különböző nehézségű vezetett túrák is lesznek az egész családnak.

Hirdetés

A ráhangolódást már péntek este is lehet kezdeni a Galyatető Turistacentrum zenés fröccsteraszán. A szombati napon lesz a „Szentlászlói varázskör a láthatatlan Galyavár meghódításával” elnevezésű, mintegy 10 km-es gyerek-teljesítménytúra, amelyre csapatok jelentkezését várják. A teljesítők kéktúrás csomagot kapnak ajándékba, és részt vesznek egy sorsoláson is: a nyertes csapat tagjai két éjszakát tölthetnek el a Galyatető Turistacentrumban.


Ezenkívül különböző nehézségű, vezetett túrákra is lehet jelentkezni. A 15 km-es, közepes nehézségű (kb. 600 m szintkülönbségű) körtúrán a Bagoly-kőt keresik fel a résztvevők, a 19 km-esen (700 m szintkülönbség) érintik többek között a Szalajka-házat, Mátraszentimrét és a Piszkés-tetőt, és lesz egy rövid, könnyű, családi körtúra is, 4,7 km-es távval és 170 m szinttel.

Szombaton még számos program várja a gyerekeket. Lesz cirkuszi játszóház, bohóc- és bűvészműsor, arcfestés, gólyalábas show, óriásbuborék-fújás és kölyökdiszkó is. Este a gyöngyösi csillagászok közreműködésével csillaglesen vehetnek részt az érdeklődők.

forrás: mtsz.org / MTSZ Országos Központ

KitekintőMátragalyatetőMagyar Természetjáró Szövetség

Ajánljuk még