2024.04.18, Csütörtök

Májusban ismét Salgótarjáni Ifjúsági Jazz Tábor

salgotarjan.hu

2018.04.05. 08:13

Immáron negyedik alkalommal, 2018. május 1-5. között, a salgóbányai Medves Hotelban szervezi meg a Lélekpendítők Társasága és a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.

Hirdetés

Nógrád megyében magas szinten zajló kulturális, művészeti élet van, amelyben képviseltetik magukat a fiatalabb korosztályok is. Néhány éve igényként merült fel a megyében, művészeti iskolákban tanuló, jazz zenét kedvelő növendékek részvételével egy művészeti tábor szervezése, amely szervesen kapcsolódik az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Dixieland Fesztivál eseményeihez.
 

A kiváló és ismert muzsikusokkal való együtt zenélés felejthetetlen élményt és tanulási lehetőséget jelent a tábor résztvevőinek.
A fiatalok egy pár napos intenzív gyakorlás-tanulás után közel egy órás koncertet adhatnak a 34. Nemzetközi Dixieland Fesztivál keretében, 2018. május 5-én délután, közvetlenül a Visegrádi Gála előtt, Salgótarján Fő terén.

A táborba azoknak a 13-25 éves fiataloknak a jelentkezését várják, akik a jazz iránt érdeklődnek, hangszeren jól játszanak vagy énekelnek és állami, illetve alapítványi művészetoktatási intézményben tanulnak/tanultak.

A tábor oktatóinak a magyar jazz zene kiválóságait, értékes szakmai tapasztalattal és tanítási gyakorlattal rendelkező tanárokat kértek fel a szervezők Gyárfás István és Winand Gábor személyében.
Első alkalommal kapcsolódik a tábor munkájába Csík Adolf művésztanár is, aki a salgótarjáni Váczi Gyula Művészeti Iskola gitár tanszékét vezeti.

KitekintőSalgótarjánjazzNemzetközi Dixieland FesztiválSalgótarjáni Ifjúsági Jazz Tábor