2024.04.19, Péntek
Ünnepi tűzijátékok Nógrád megyében
24.hu

Ünnepi tűzijátékok Nógrád megyében

nograd.katasztrofavedelem.hu

2017.08.17. 08:41

Nógrád megyében augusztus 19-én Bánkon, 20-án pedig Salgótarjánban, Rétságon és Pásztón rendeznek engedélyköteles tűzijátékot.

Hirdetés

 

A pásztói viszont csak abban az esetben kerül megtartásra, ha augusztus 20-ig visszavonják a június 20 óta érvényben lévő, országosan elrendelt tűzgyújtási tilalmat - tekintettel arra, hogy az ott megválasztott helyszín a sportpályán, az erdőtől csupán mintegy ötven méterre található. Ezeken kívül Nógrád megyében több helyszínen lesznek kisebb, nem engedélyköteles tűzijátékok is.

A katasztrófavédelem szakemberei előzetesen a központi állami ünnepségsorozat valamennyi helyszínét bejárják, megvizsgálják a menekülési útvonalakat és a vízlelőhelyeket. A szervezők a katasztrófavédelem útmutatásai alapján menekülési útvonalakat alakítanak ki, így baj esetén a tűzijáték közönsége a lehető leggyorsabban el tudja hagyni a helyszínt. Az útvonalakat jól látható táblák jelzik, a kiépített hangosítási rendszeren keresztül pedig a nézők folyamatos és pontos tájékoztatást kaphatnak a teendőkről, és amennyiben szükségessé válik, a kiürítés rendjéről.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy mielőtt elindulna az ünnepi rendezvényekre, tájékozódjon az időjárási előrejelzésről, illetve az érvényben lévő vagy várható meteorológiai riasztásokról, a rendezvényen pedig minden esetben tartsa be a szervezők és a hatóságok utasításait.

 

KitekintőNógrád megyeNógrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságAugusztus 20.tűzijáték