2024.04.30, Kedd
Állásbörzék és pályaválasztási kiállítások sorát kínálja ősszel a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal
Illusztráció: Unsplash

Állásbörzék és pályaválasztási kiállítások sorát kínálja ősszel a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

2023.10.04. 15:14

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete hagyományos módon minden járásban ingyenesen látogatható, mindenki előtt nyitott állásbörzéket rendez októberben és novemberben az álláskeresők, állásváltoztatást tervezők részére. Ezen felül pályaválasztási kiállításokra, Salgótarjánban pedig karrierbörzére is várják majd a továbbtanulás után érdeklődő fiatalokat.

Hirdetés

Pályaválasztási kiállítások és karrierbörze

A vármegye középiskolai kínálatát és különböző szakmabemutatókat felsorakoztató „Szakmára fel!” pályaválasztási kiállítás elsősorban a hetedik és nyolcadik osztályos fiataloknak szól majd. Ezen eseményeken az iskolák bemutatkozása mellett a kormányhivatal arra is lehetőséget fog biztosítani különféle játékos vetélkedőkkel, hogy a fiatalok megismerjék az egyes foglalkozásokat, legyen képük arról, hogy mivel foglalkoznak az egyes szakmák képviselői. A vetélkedőkön értékes nyeremények is gazdára találnak. A pályaválasztási kiállítás október 17-én a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, majd november 8-án a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban várja az általános iskolás fiatalokat, szüleiket, pedagógusaikat és osztályfőnökeiket.

Salgótarjánban október 18-án karrierbörzével folytatódik majd a programsorozat. Ez a rendezvény a középfokú oktatási intézmények végzős tanulói számára teremt lehetőséget a közvetlen találkozásra úgy az ország jelentős felsőoktatási intézményeivel, mint a megye jelentősebb foglalkoztatóival és civil szervezeteivel.  A karrierbörze a középfokú oktatás végzős hallgatói mellett a 10. és 11. osztályos, pályaválasztás előtt álló tanulóknak, valamint a 25 év alatti álláskeresőknek is szól majd a sportcsarnokban.

Kép
 

Állásbörzék

A Nógrád mind a hat városát érintő őszi állásbörze-sorozat keretében a munkáltatóknak lehetősége nyílik a betöltetlen álláshelyeik meghirdetésére, az álláskeresőkkel vagy állásváltoztatást tervezőkkel való személyes kapcsolatfelvételre, ezzel segítve a munkaerőigények gyors kielégítését, a szabad állások betöltését. A rendezvényen megjelenő foglalkoztatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínálnak majd munkalehetőséget. A tavasszal megrendezett állásbörzék keretében a hat helyszínen összesen a vármegyén belülre 730, azon kívülre további 1250 nyitott álláshely várta az érdeklődőket, melyekre a munkáltatók 859 konkrét érdeklődőt regisztráltak a kormányhivatal összegzése szerint.

Pásztón (a Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központban) október 12-én, Salgótarjánban (a Városi Sportcsarnokban) október 19-én, Bátonyterenyén (az Ady Endre Művelődési Központban) október 25-én, Szécsényben (a Művelődési Központban) október 26-án, Rétságon (a járási foglalkoztatási osztályon) október 27-én, Balassagyarmaton (a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban) pedig november 9-én rendezi meg a kormányhivatal az őszi, járási állásbörzét.

A munkáltatók állásajánlatai mellett mind a hat eseményen elérhető lesz a foglalkoztatási szolgálat aktuális megyei álláslistája, illetve a különféle szolgáltatások, valamint az Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói is. A szervezők reményei szerint jelen lesznek az eseményeken a térségben ingyenes szakképzéseket biztosító szervezetek, oktatási intézmények is. Az állásajánlattal megjelenni szándékozó munkáltatók a járási foglalkoztatási osztályoknál érdeklődhetnek a részvételi lehetőségről. A rendezvények nyitottak, minden érdeklődőt várnak.

Helyi hírekállásbörzekormányhivatal