2024.03.29, Péntek

Átadták az idei Civilek a Városért-díjat

salgotarjan.hu

2017.04.09. 16:15

A Civil Kerekasztal által 2010-ben alapított Civilek a Városért díjat minden évben olyan salgótarjáni szerveződés kapja, amely közéleti tevékenységével hozzájárul Salgótarján civil társadalmának működéséhez, fejlődéséhez.

Hirdetés

A díjat idén a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete kapta. A 26 éve működő szervezet küldetése, hogy közösségi programokkal, tájékoztatókkal, akciók szervezésével felhívja az emberek figyelmét az egészséges életmódra, a rák kockázatának csökkentésére, a korai felismerés fontosságára és a gyógyulást elősegítő tényezőkre. A salgótarjáni szervezetben jelenleg 170-en dolgoznak.

A díjátadó ünnepségre április 6-án a Városháza dísztermében került sor, ahol Fekete Zsolt polgármester köszöntötte a civil szervezetek képviselőt és a megjelent vendégeket. A polgármester ünnepi beszédében a civil szervezetek munkáját méltatta és reményét fejezte ki, hogy a Salgótarján előtt álló fejlesztések megvalósításában is számíthat a városban működő civil szervezetek közreműködésére, tapasztalatára és munkájára.

Kreicsi Mária, a szervezet elnöke az elismerő oklevél mellett Birkás Babett képzőművész egyik alkotását is átvehette.

 

Forrás: salgotarjan.hu

Helyi hírekSalgótarjáncivil szervezetekCivilek a Városért díj