2024.05.19, Vasárnap
Rég várt útfelújítás valósult meg Ecseg és Pásztó között
Illusztráció

Rég várt útfelújítás valósult meg Ecseg és Pásztó között

nool.hu

2022.07.25. 20:01

A beruházás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kivitelezésében, a Magyar Falu Program keretében jött létre.

Átadták az Ecseg és Pásztó közötti összekötő út mintegy 1,8 kilométer hosszú, felújított szakaszát július 22-én – derül ki a nool.hu cikkéből. A beruházást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Magyar Falu Program keretében közel 260 millió forint értékben valósította meg.

Az út átadásán dr. Nagy Renáta, Ecseg jegyzője elmondta, hogy régi álmuk vált valóra a fejlesztéssel a helyieknek, hiszen így már sokkal gyorsabban meg tudják közelíteni a pásztói járást. A megújult útszakasszal kapcsolatban pedig már számos pozitív visszajelzés érkezett a lakosoktól.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője elárulta, hogy ennek az útnak a korszerűsítésével kapcsolatban érkezett a legtöbb lakossági megkeresés, így nagy örömükre szolgál, hogy elkészült a beruházás.

Az országgyűlési képviselő bízik abban, hogy hamarosan véget ér az orosz-ukrán háború, amely sajnos számos nehézséget is okoz, így a jövőben tovább tudják majd folytatni Nógrád megye útjainak és járdáinak a rendbetételét.

 

Európai színvonalú út valósult meg

Lehel Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója kifejtette, hogy a beruházás a helyi emberek érdekeit szem előtt tartva a kistérségi központok elérést célozta meg, továbbá a beruházásnak köszönhetően európai színvonalú út köti össze a települést a 21-es számú főúttal.

Lehel Zoltán 
Fotó: Hüvösi Csaba - nool.hu

A 2126-os jelű útszakasz felújítása kiegészítette a korábban megvalósult csatornaépítési projektet, és Ecseg belterülete kiváló minőségű burkolatot kapott. Mindezek mellett a kistérségi központ, Pásztó elérhetősége is gyorsabbá és kényelmesebbé vált a fejlesztésnek köszönhetően – emelte ki Lehel Zoltán, aki reméli, hogy hamarosan visszatérnek arra az időszakra, mint ami az elmúlt tíz évet jellemezte, és számos út újulhat majd meg a jövőben is.

Helyi hírekútépítésPásztóMagyar Közút Nonprofit Zrt.Ecseg