2024.04.23, Kedd
27 kilométert zarándokolnak a mentők
Fotó: Mátraverebély-Szentkút kegyhely sajtószolgálat

27 kilométert zarándokolnak a mentők

nogradhont.hu

2022.07.12. 09:51

Július 16-án betegápolók, mentősök és szimpatizánsok zarándokolnak Mátraverebély-Szentkútra, ahol Dr. Csókay András idegsebész is tanúságot tesz.

Hirdetés

Mentők, betegápolók, egészségügyi dolgozók, illetve azok családtagjai és szimpatizánsok zarándokolnak a nemzeti kegyhelyre július 16-án, szombaton - írják a kegyhely közleményében. A Lellisi Szent Kamill búcsú templomi áldással indul hajnalban, Szécsényben, majd a résztvevők az út során többször megálnak elmélkedni Komáromi Jób ferences szerzetes vezetésével. A Nógrád megyei településeken és erdőn át vezető 27 kilométeres út Szentkúton ér véget, ahol a Porcinkula- és a Palóc Mentőalapítvány egyik mentős szakácsa palóc gulyással vendégeli meg a zarándokokat. A 18.00 órás szentmise után, amelyet Kozma Imre atya és Komáromi Jób celebrál, Dr. Csókay András idegsebész tanúságtétele zárja a programot. Másnap a Kármelhegyi Boldogasszony búcsún Berta Tibor tábori püspök tartja a szentmisét.

„A gyalogos zarándoklathoz akár menet közben is csatlakozhat bárki. Nem csak az, aki a mentődolgozói vagy betegápolói hivatást választotta, sőt vallásában sem kell elkötelezettnek lennie annak, eljön. Elég, ha csak szimpatizál és úgy érzi, szeretne választ kapni kérdéseire vagy hite megerősítését kéri” – mondta Dr. Bagó József a Porcinkula Alapítvány szóvivője.

Helyi hírekMátraverebély-Szentkútzarándoklat