2024.04.26, Péntek
Salgó-Rally: Hetven autó áll rajthoz az idei szezonnyitón
Fotó: duen.hu

Salgó-Rally: Hetven autó áll rajthoz az idei szezonnyitón

MTI

2022.03.26. 11:08

A versenyt 2 évig a koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni, most óriási érdeklődés övezi a futamot.

Hirdetés

Hetven versenyautó áll rajthoz a szombaton sorra kerülő Salgó-Rallyn, a Mercarius országos bajnokság, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) égisze alá tartozó Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) idei szezonnyitó futamán.

Adamovits Márk, a verseny főszervezője a pénteki salgótarjáni sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy idén a hagyományos időpontban tarthatják a versenyt erős mezőnnyel, míg az elmúlt két évben halasztott rajtra és a nézők korlátozására kényszerültek a koronavírus-járvány miatt.

Az idén egynapos lesz a salgótarjáni verseny, "jövőre majd meglátjuk" - mondta. Kitért arra, hogy mivel a mostani szombat munkanap, a buszok közlekedése miatt kicsit át kellett írniuk az útvonallapot és az időtervet.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke Salgótarjánt tradicionális, kiemelt ralihelyszínnek nevezte, azt pedig Magyarországon egyedülállónak, hogy a város polgármestere is versenyautóba ül. Fekete Zsoltot idén előfutóként láthatják a nézők.

A Salgó-rali össztávja 104 kilométer lesz, a futam a Salgótarján-Kazár-Vizslás, Bátonyterenye-Mátraalmás és a Tótújfalu-Cered-Zagyvaróna gyorsasági szakaszokon zajlik, az indulók mindegyiket háromszor teljesítik, így összességében kilenc gyorsasági szakaszból áll majd a szezonnyitó.

Helyi hírekSalgótarjánSalgó rallyszabadidő