2023.12.02, Szombat
 Klein László emlékverseny Salgótarjánban
police.hu

Klein László emlékverseny Salgótarjánban

police.hu

2019.09.30. 10:34

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelő csoportja bizonyult a legjobbnak a Klein László emlékversenyen.

Hirdetés

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelő csoportja bizonyult a legjobbnak a Klein László emlékversenyen.

 

 

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnügyi Technikai Osztálya 2019. szeptember 27-én hetedik alkalommal rendezte meg elhunyt kollegájukról, Klein László posztumusz alezredesről elnevezett emlékversenyét.

A Salgóbányán megrendezett emlékversenyt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos nyitotta meg, aki köszönetet mondott a megye bűnügyi technikusainak a kimagasló szakmai munkájukért. Ezt követően Nagy Tivadar rendőr alezredes, a Bűnügyi Technikai Osztály vezetője ismertette a feladatokat a megye hat kapitányságának bűnügyi helyszínelő csapatai részére.

A kétfős csapatok elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, melyek célja elsősorban a bűnügyi technikusi munka során előforduló életszerű helyzetek modellezésével a bűnügyi technikusok ismereteinek bővítése volt. A csapatoknak összesen hat állomáson, 20 perc határidő alatt kellett legjobb tudásuk szerint teljesíteni a feladatukat.

A megmérettetés legeredményesebb csapata a Salgótarjáni Rendőrkapitányság volt. A dobogó második fokára a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, harmadik fokára a Pásztói Rendőrkapitányság bűnügyi technikusai állhattak. A „Legjobb technikus díját” a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon szolgálatot ellátó Némedi Gábor rendőr főtörzsőrmester, míg a „Legjobb szemlebizottság vezető” díját a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Bozó Cecília rendőr alezredes vette át. A gyakorlati feladatok legjobb végrehajtásáért a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai kaptak különdíjat.

Az emlékversenyen jelen volt a verseny névadójának fia, Klein Péter is, aki különdíjat adott át a legeredményesebb csapat részére.

Az emlékversenyen különdíjat adott át Bíró Csaba rendőr alezredes, a Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztály, Bűnügyi Technikai Osztályának vezetője a legjobb szemlebizottság vezető és a legjobb bűnügyi technikus részére.   

Az emlékversenyt megtisztelte jelenlétével továbbá az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztályának vezetője Dr. Szokolai Zoltán rendőr alezredes, valamint Seres Péter tűzoltó ezredes, főtanácsos, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője is.

Klein László rendőr alezredes kiváló szakemberként 1986 és 2003 között irányította a kiemelt bűncselekmények helyszíni szemléin a bűnügyi technikusi feladatokat.

Helyi hírekrendőrségKlein László EmlékversenySalgótarján