2024.04.20, Szombat
Vércsepphősök Salgótarjánban
Fotó: Zenthe Ferenc Színház

Vércsepphősök Salgótarjánban

Zenthe Ferenc Színház

2021.04.22. 09:11

Véradás szervezésében vett részt a Zenthe Ferenc Színház a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével karöltve.

Hirdetés

Véradásra buzdította a salgótarjáni lakosságot a Zenthe Ferenc Színház és a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete - derült ki a teátrum közleményéből. A kezdeményezés helyszínét a színház biztosította, így április 20-án - szerencsére - igen forgalmas volt a Fő téri Zenthe Szalon - természetesen minden a járványügyi szabályok betartásának figyelembevételével történt.

25 ember jelent meg és járult hozzá az országos vérkészlet bővítéséhez, így csaknem 100 ember „megmentésére” elegendő vért szállítottak el a nap végén a Vöröskeresztesek. Többen először érezhették a véradás „élményét” és akadt olyan is, aki irányított segítségnyújtással járult hozzá az eseményhez.

A megyeszékhelyi teátrum dolgozói sem lógtak ki a sorból, hiszen többen közülük is befeküdtek egy-egy székbe. Így tett Simon Lajos, színházigazgató is, aki nyilatkozatában elmondta: „A Zenthe Ferenc Színház számára megalakulásától természetes a társadalmi felelősségvállalás, ezért szívesen csatlakozik karitatív célú eseményekhez, vesz részt közösségi önkéntességben és végez szemléletformáló tevékenységet. Ennek jegyében jó kapcsolatot ápol a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsődével, a Szent Lázár Lovagrenddel és a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével is.” majd a legvégén hozzátette, hogy ebben a rendkívül nehéz helyzetben még jobban figyeljünk oda egymásra, és lehetőségeinkhez mérten segítsünk másokon!

 

Helyi hírekSalgótarjánZenthe Ferenc SzínházvéradásMagyar Vöröskereszt