2024.04.27, Szombat
Heves megye egyik legfontosabb útvonalát újítja fel a HE-DO
Fotók: kekesonline.hu (Korepta Lilla)

Heves megye egyik legfontosabb útvonalát újítja fel a HE-DO

magyarepitok.hu

2020.11.26. 14:51

Jelenleg a munkálatok második üteme zajlik, melyben a padkanyesést, az ároktisztítást és a kötőréteget már el is készítette a HE-DO Kft.

Hirdetés

A munkaterület november 2-án történő átvétele után elkezdte a 24-es számú főút Sirok és Egerbakta közötti 3,2 kilométeres szakaszának aszfaltozását a HE-DO Kft. A burkolatfelújításra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a pályázatot, amelynek nyertese a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium lett.

 

A 24-es út Heves megye egyik legfontosabb és legszebb útvonala, amely Gyöngyöst a Mátrán keresztül köti össze Egerrel.

A Sirok és Egerbakta közötti 10 kilométeres szakasz három ütemben újul meg, tavaly Sirok központjától Eger felé 5 kilométeres szakasz kapott új burkolatot. Jelenleg a munkálatok második üteme zajlik, melyben a padkanyesést, az ároktisztítást és a kötőréteget már el is készítette a HE-DO Kft.

 

A munkák még decemberben véget érhetnek

Balázs Attila, a HE-DO Kft. abasári központi telephelyének főépítésvezetője elmondta, hogy kollégái jelenleg a padkarázó burkolat Lefix burkolóelemekből való építésén dolgoznak. A következő hetekben padka és szalagkorlátépítés, a kopóréteg elkészítése és útburkolati jelek felfestése vár még a szakemberekre. A munkálatokkal várhatóan előteljesítés mellett még idén decemberben végez a HE-DO Kft.

A harmadik ütem – vagyis a hátralévő 1,8 kilométeres szakasz felújítása – várhatóan 2021-ben kezdődik.

 

 

 

Helyi hírekútépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.He-Do Kft.KM Építő Kft.EgerSirokEgerbakta