2024.04.24, Szerda
Átadták a Vastaps díjakat a salgótarjáni színházban

Átadták a Vastaps díjakat a salgótarjáni színházban

Zenthe Ferenc Színház

2020.09.02. 11:10

Kiosztották az emlékgyűrű elismerést is, ami azon Nógrád megyei színészeket, színházcsinálókat illet meg, akik évek óta tevékenyen vesznek részt a megyei színházi élet felvirágoztatásában.

Hirdetés

Augusztus 28-án a Zenthe Ferenc Színház átadta a XIII. Vastaps díjakat, - amelynek odaítéléséhez egy évadon át kitartóan szavazott a közönség- a Zenthe emlékplakettet (a Zenthe-díjat), amiért a színház dolgozói egész évben figyelték a színész kollégákat, hogy: ki volt a legjobb az évadban, a felöltött karakterben ki, mennyire volt hiteles, mennyire érintette meg a közönség lelkét, hogyan nevettette vagy gondolkodtatta el a publikumot játékával és a T. Pataki Emlékgyűrűt, amelyet a színház egyik szülőatyjának, T. Pataki Lászlónak az emlékére alapított az író, rendező özvegye, P. Kerner Edit.

Az emlékgyűrű elismerés, ami azon Nógrád megyei színészeket, színházcsinálókat illethet meg, akik évek óta tevékenyen vettek/vesznek részt a salgótarjáni, a megyei színházi élet felvirágoztatásában.

A Színház Újratöltve! nevezetű évadnyitó rendezvényen került sor a díjak átadására, amely elsősorban a teátrum bérleteseinek és a színház iránt érdeklődő közönségnek szólt.


Ők az idei díjazottak

A díjazottak a következők- A legjobb színésznő: Tarpai Viktória, / Árvai Réka-Advent a Hargitán/ ; legjobb színész: Bakos-Kiss Gábor /Stílusgyakorlatok/; legjobb meseszínház: A brémai muzsikusok; legjobb gyermekelőadás: Budaörsi Latinovits Színház - Legyetek jók, ha tudtok; legjobb ifjúsági előadás: ÓMI Zenés Színház: Hair; legjobb vendégelőadás: József Attila Színház; Feketeszárú cseresznye és a legjobb saját előadás: Advent a Hargitán.

A Zenthe emlékplakettet Rácz János, Soós Imre- és Vastaps-díjas színész, valamint a Nógrádker Zrt. vehette át támogatásáért.

A T. Pataki Emlékgyűrű a színház művészeti titkárát, Kasza Henriettet illette, hosszas és kitartó munkájáért.

Helyi hírekSalgótarjánZenthe Ferenc SzínházNógrád megyedíj