2024.04.20, Szombat
Több nógrádi településen is munkát adtak a tűzoltóknak a kidőlt fák
Illusztráció

Több nógrádi településen is munkát adtak a tűzoltóknak a kidőlt fák

Forrás: NMKI

2020.08.05. 15:48

A rétsági és balassagyarmati hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be, és eltávolították a gyalogosforgalmat veszélyeztető ágakat.

Hirdetés

A Nógrád megyei tűzoltókat több településre is veszélyes fák miatt riasztották, de vonultak tűzesethez is.

Az úttestre dőlt egy fa hétfő délelőtt Diósjenőn, a Tópart úton. A Diósjenői Önkéntes Tűzoltó Egyesület két, azonnal a helyszínre érkező önkéntese a fát eltávolította. Egy húsz méter magas, közel kétszáz éves hársfa elkorhadt ágai hasadtak le tizenöt méteres magasságban hétfő délelőtt Romhányban, az Arany János úton. A rétsági és balassagyarmati hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be, és eltávolították a gyalogosforgalmat veszélyeztető ágakat.

Egy tizennyolc méteres akácfa elkorhadt ágai hasadtak le, és lógtak az út menti villanyvezetékek fölött hétfő délelőtt Erdőkürtön, a Táncsics úton. A vezeték elektromos hálózatból való kiszakaszolása után a berceli hivatásos tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével a leszakadt ágakat eltávolították, majd az áramszolgáltatást vissza lehetett kapcsolni.Az esti órákban pedig összehordott szemét égett Sóshartyánban, az Attila úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.Az esetek során személyi sérülés nem történt.

Helyi hírekSalgótarjánRomhányRétságBalassagyarmattűzoltóság