2024.04.18, Csütörtök
AR és VR bemutatóval gazdagodott az Ipolytarnóci Ősmaradványok kínálata
bnpi.hu

AR és VR bemutatóval gazdagodott az Ipolytarnóci Ősmaradványok kínálata

bnpi.hu

2019.12.02. 16:41

Már a premieren számos vendéget lenyűgözött az új programlehetőség.

Hirdetés

2020-ban új programelemekkel bővül az Ipolytarnóci Ősmaradványok kínálata, amelyet ugyan a miocén ősvilág nyomai tettek híressé, azonban egyben természetvédelmi célú különleges rendeltetésű vadászterület is. Ennek a vadászterületnek a mai és 17 millió évvel ezelőtti élővilágába engednek betekintést az új programok, amelyeket most öt helyszínen ismerhetnek meg az érdeklődők.

 

A legkisebbek számára is hatalmas élmény a program

Vadászat, élmény, természetvédelem – ezzel a szlogennel került meghirdetésre a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által elindított új programsorozat. Az Egy a Természettel Nonprofit kft. által támogatott öt helyszínes rendezvény egyszerre vonzó a vadászok és a nagyközönség számára is, hiszen minden helyszínen előadások, kóstolók és kézműves programok mellett egy különleges élménybemutatón ismerheti meg a nagyközönség is a vadászterületet AR és VR eszközök segítségével.

A bemutató alapja egy különleges természetfilm, amely az első kockák után egy interaktív játéktérré alakul: a falhoz érve a filmben szereplő állatok reagálnak az érintésünkre – a szarvas megijed és elszalad, a miocén ősvilágot bemutató jelenetben a medvekutya felágaskodik, az aligátor átúszik a patakon, stb., így a program során a vendégek aktív részesévé válnak az egykori és mai vadászterület életének – mint manapság a vadászok, vagy a Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi szakemberei.

 

A filmbemutató

Ahogy annak idején az Ipolytarnóci Ősmaradványok volt az első helyszín Magyarországon, ahol 4D-s filmet nézhettünk meg, s tavaly itt mutatták be Magyarország első életnagyságú holografikus vetítését is, a mostani fejlesztés is technológiai újdonság, amely két magyar cég innovatív fejlesztésének az eredménye, s ebben a formában még sehol máshol nem látható, kipróbálható.

Az interaktív élményt VR szemüveges bemutatás teszi még komplexebbé, amelynek keretében 360 fokban csodálhatjuk meg az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területet hol a madarak szemével, hol egy vadászlesből, akár a vadászok, hol pedig visszarepülve a miocén ősvilágba.

Helyi hírekBükki Nemzeti Parkkiállítástermészet