2024.03.29, Péntek
A salgótarjáni városvezetés minden észszerű javaslatát támogatja a kormánymegbízott
kormanyhivatal.hu

A salgótarjáni városvezetés minden észszerű javaslatát támogatja a kormánymegbízott

kormanyhivatal.hu

2019.11.06. 10:59

Magyarország demokratikus jogállam, a népakarat a legfőbb hatalmi tényező, a város választópolgárainak október 13-i döntése pedig az volt, hogy ebben az összetételben végezze azt a munkát a közgyűlés, amit a salgótarjániak elvárnak saját maguk és a város érdekében - mondta Szabó Sándor kormánymegbízott a megyeszékhelyi közgyűlés alakuló ülésén.

Hirdetés

Salgótarjánt a baloldali összefogás jelöltje, az újraválasztott Fekete Zsolt vezeti a következő öt évben, a közgyűlésben további kilenc helyet foglalnak el a mellette álló politikusok, míg a Fidesz-KDNP pártszövetség ötfős frakciót alakíthatott.

A rendszerváltás óta eltelt 30 év alatt igen sok felállásban dolgozott a salgótarjáni közgyűlés, ahogyan eddig, úgy a folytatásban is egy közös cél: Salgótarján jövője, felemelkedése, boldogulása érdekében kell dolgozniuk - szólt az új közgyűlés tagjaihoz a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője. Dr. Szabó Sándor azt is hozzátette: az ország más településeihez képest lemaradásban van a város, amit jó lenne mihamarabb behozni. Az ország gazdaságilag egyre jobban teljesít, a salgótarjáni foglalkoztatási tendenciák is összességében előre mutatnak, a 21-es út immáron négysávos; ezek olyan hatalmas lépések, melyeket ki kell használni - tette hozzá a kormánymegbízott.

A kormánymegbízott ennek érdekében együtt gondolkodásra, a kampányban megjelent ellentétek félre tételére szólította fel a testület tagjait, hozzátéve, hogy "a polgármesteri vitában is megjelentek olyan támogatandó gondolatok és ötletek mindkét oldal részéről, melyet most együtt kell tovább gondolni és megvalósítani".

Dr. Szabó Sándor a városért dolgozni akaró szakemberek megbecsülésére intette a városvezetést, majd öt évvel ezelőtti gondolatait megismételve arról biztosította a közgyűlést: a Nógrád Megyei Kormányhivatal azon lesz, hogy kötelességeit teljesítve segítse a megyeszékhely vezető testületének munkáját. A kormánymegbízott aláhúzta: a városvezetés minden ésszerű javaslatát és döntését támogatni fogja, mert hitvallása szerint bár "konfrontálódni lehet és kell is a különböző vélemények ütköztetésére, de a döntéshozatalnál már nem az számít, hogy a javaslatot ki tette, hanem az, hogy mit javasolt". A politika ugyanis véleménye szerint nem a harc, hanem a kompromisszumok művészete - mondta.

Helyi hírekSalgótarjánNógrád Megyei Kormányhivatal