2024.03.28, Csütörtök
Megújult környezetben mondhatják ki a boldogító igent Salgótarjánban
24.hu

Megújult környezetben mondhatják ki a boldogító igent Salgótarjánban

Salgótarján MA

2019.04.01. 12:14

A helyi Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében korszerűsítették a világítást, lecserélték a bútorokat és új szőnyeget kapott.

Hirdetés

Salgótarjánban is növekszik a házasságkötések száma. Jó hír az esküvőt tervező párok számára, hogy hosszú évtizedek után új, modern és elegáns külsőt kapott a salgótarjáni Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme.

Az elmúlt évtizedekben gyakorlatilag nem nyúltak hozzá a városháza házasságkötő terméhez. A helyiség az idők során elavulttá vált, egyre kevésbé volt vonzó a házasulandó párok számára, akik közül többen épp a terem külcsínje miatt inkább külső helyszínt választottak arra, hogy örök hűséget fogadjanak egymásnak.


Teljesen megújult a házasságkötő terem

Salgótarján vezetése viszont úgy döntött, hogy törleszti ezt a több évtizedes adósságot a párok felé, és felújítja a házasságkötő termet. A beruházás decemberre készült el, azóta modern és elegáns környezetben mondhatják ki a párok a boldogító igent. A terem teljesen megújult: korszerűsítették a világítást, új álmennyezetet alakítottak ki, új padlót és a szőnyeget kapott, és természetesen a bútorok is a mai kor követelményeinek megfelelőek. Mindehhez egy állandó, nem hivalkodó, ugyanakkor mutatós dekoráció is társul.


Egyre többen kötnek házasságot Salgótarjánban

Mint azt Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere elmondta, azért döntött úgy a városvezetés, hogy felújítják a házasságkötő termet, hogy az ifjú párok méltó körülmények között tölthessék el házasságuk első perceit.

Örvendetes adat, hogy Salgótarjánban is évről évre növekszik a házasságkötések száma: míg 2014-ben 127 pár mondta ki a boldogító igent a városban, addig 2017-ben már 190 pár döntött a házasságkötés mellett. Salgótarján önkormányzata pedig nem csak a házasságkötő terem felújításával mutatja, hogy fontos számára a házasság, ezáltal a család intézménye, hanem azzal is, hogy a februári Házasság hete alkalmából külön ajándékcsomaggal kedveskedett azoknak a pároknak, akik azon a héten fogadtak egymásnak örök hűséget.

Helyi hírekSalgótarjánházasság