2024.04.19, Péntek
Kétcsoportos bölcsődét kapott Salgótarján
A bölcsőde salgotarjan.hu

Kétcsoportos bölcsődét kapott Salgótarján

salgotarjan.hu

2019.03.04. 08:32

A fejlesztés során a csoportszobák mellett többek közt babakocsitárolót, akadálymentes mosdót és tálalókonyhát is kialakították, valamint új bútorok, játékok és elektronikai berendezések beszerzésére is sor került.

Hirdetés

Február végén fejeződött be a salgótarjáni Mackóvár Központi Óvoda épületében egy kétcsoportos, 16 férőhelyes minibölcsőde kialakítása több mint 77 millió forintból.

A Mackóvár Központi Óvoda – a város legnagyobb óvodai létesítménye – Salgótarján városközpontjában helyezkedik el. A belső helyiségek kihasználtságának javításával az épület északi végében, egy mai igényeket kielégítő, úgynevezett minibölcsődét alakított ki Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata. A kétcsoportos létesítményben a csoportszobák mellett gyermekmosdókat, átadóhelyiséget, nevelői szobát, tálalókonyhát, akadálymentes mosdót, babakocsitárolót és egy mosókonyhát is alakítottak kialakítottak.

 

 

Az épületrész a kisgyermekek biztonsága érdekében új, a követelményeknek megfelelő kerítést is kapott. A projekt keretében egy nagyobb méretű eszközbeszerzés is megvalósult, mely során bútorokat, elektronikai berendezéseket, konyhai felszereléseket, játékokat és textíliákat szereztek be közel 8 millió forint értékben. Ezzel a fejlesztéssel egyidejűleg  az egész Mackóvár Központi Óvoda épületén energetikai beruházást hajtott végre a helyi önkormányzat, mely a minibölcsőde szárnyát is érintette.

 


Sok helyi gyermek elhelyezését oldja meg az új bölcsőde

A projekt legfőbb célja egy olyan minibölcsőde kialakítása volt, mely infrastrukturálisan megfelel az itt gondozott gyermekek életkori sajátosságainak, megfelelő felszereléssel és személyzeti állománnyal rendelkezik. A bölcsőde megépítésével a várólistán szereplő családok gyermekei, illetve a még nem óvodáskorú, de már óvodába íratott gyermekek elhelyezést nyernek, a szülők megkezdhetik munkatevékenységüket, amely előnyösen befolyásolhatja az anyagi helyzetüket, a megélhetést. A beíratott bölcsődés gyermek napközbeni ellátása megoldott lett, a családok aktív részt vállalhatnak a közéletben, visszatérhetnek a munkaerőpiacra.

 

Helyi hírekSalgótarjánbölcsőde