2024.04.26, Péntek
Különleges ételeket kóstolhatunk a salgótarjáni Geoparkban

Különleges ételeket kóstolhatunk a salgótarjáni Geoparkban

salgotarjan.hu

2019.03.01. 13:46

Az érdeklődők megismerkedhetnek a bivalyhúsból készült termékekkel, valamint egy egyedi módon üzemelő pékség finomságaival.

Hirdetés

Különleges termékek kóstolójára várja az érdeklődőket március 9-én 17 órai kezdettel a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont.

A pontos helyszín: 3100 Salgótarján, Eresztvényi út 6.
 

A bemutatkozó gazdaságok termékei a helyszínen megkóstolhatók, egyes termékek meg is vásárolhatók.

Szalai Ferencék a Mátrai Bivalyrezervátumban különleges értéket képviselő, őshonos állatfajták tenyésztésével foglalkoznak. Céljuk a magyar házi bivaly genetikai erőforrásának megőrzése extenzív legeltetési módszerek alkalmazásával. Céljuk továbbá, hogy az emberek megismerjék a bivalyhúst, a bivalyhúsból készült termékeket. A tulajdonos bemutatja az érdeklődőknek a gazdaságát, bivalyhús készítményeiket, közöttük a Magyar Nagydíjas bivaly debrecenit is.
https://www.facebook.com/bivalyrezervatum.hu/

A Sárika Családi Pékség tulajdonosai, Barsabás-Sánta Edina és Barsabás Krisztián a Zuglói Kenyérközösség projekt egyik kezdeti ötletadói és kezdeményezői. Ma Magyarországon az övék egy egyedülálló módon szövetkezetként működő pékség, amelyet családok és barátok összefogva, társadalmilag felelős módon működtetnek. A Nógrád megyei Bátonyterenyén működő pékségükben teljesen adalékmentes, kovászos kenyerek és péksütemények készülnek.
https://www.facebook.com/sarikapeksege/

A program Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/550010378842836/

Helyi hírekSalgótarjánBátonyterenyeMátra