2024.05.01, Szerda
Mikulás látogatta meg a nógrádi kis betegeket

Mikulás látogatta meg a nógrádi kis betegeket

Nógrád Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság

2018.12.07. 13:19

A salgótarjáni és a balassagyarmati kórházak gyermekosztályáre is eljutott a Tűzoltómikulás.

Hirdetés

Hosszú-hosszú évek hagyománya, hogy a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályán fekvő kisbetegeket meglátogatja a Tűzoltómikulás, négy éve pedig már a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben fekvő gyermekekről sem feledkezik meg.

Noha már decembert írunk, idén a tájat vastag hófehér lepelbe borító havazás még várat magára, éppen ezért ilyenkor különösen nagy szüksége van a Télapónak a tűzoltók segítségére. Könnyű helyzetben van ugyanakkor, hiszen főállásban ő maga is tűzoltó, csak az év e különleges napján cseréli tűzoltó védőruháját a piros ruhára. A Tűzoltómikulás és salgótarjáni, valamint balassagyarmati tűzoltó barátai idén is különleges módon, azaz a magasból mentő gépjárművel, az ablakon át érkeztek meg a kórházak gyermekosztályaira. Idén úgy alakult, hogy mindkét helyszínen az orvosok és a nővérkék bizonyultak bátrabbnak, így ők maguk köszöntötték verssel a piros ruhást, aki cserébe viszont a gyermekeknek kedveskedett némi édességgel és sok-sok kedves szóval. A Mikulás természetesen senkiről nem feledkezett meg, így a fertőző osztályokon és a koraszülött osztályon is látogatást tett.

A tűzoltók az év háromszázhatvanöt, szökőév esetén pedig az év háromszázhatvanhat napján azon dolgoznak, hogy életeket mentsenek, Mikulás napján pedig nagyon fontosnak tartják azt, hogy látogatásukkal tegyék szebbé azoknak a gyerekeknek a napját, akik a kórházban kényszerülnek eltölteni ezt a napot. Az ősszakállú minden gyermektől annak reményében búcsúzott, hogy legközelebb már saját otthonukban találkozhatnak majd újra, hiszen ez azt jelentené, hogy minden csöppség gyógyulása eredményes volt.

Helyi hírekSalgótarjánBalassagyarmatSzent Lázár Megyei Kórházdr. Kenessey Albert Kórház-RendelőintézetNógrád Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság