2024.04.26, Péntek

Az idei versenyt rendhagyó módon, külső helyszínen, rendezte meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztálya.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Technikai Osztálya 2017. október 6-án 9 órától ötödik alkalommal rendezte meg a „Klein László emlékversenyt. Dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg a megmérettetést, mely ebben az évben rendhagyó módon, nem a rendőr-főkapitányság épületében, hanem külső helyszínen, Salgóbányán zajlott. A versenycsapatok a megye rendőrkapitányságainak szakembereiből tevődtek össze, pontosabban 1 fő bűnügyi nyomozó, 1 fő bűnügyi technikus alkotta szemlebizottságok mérték össze tudásukat. A már hagyománnyá vált verseny célja a rendőri, bűnügyi, technikusi munka során előforduló életszerű helyzetek modellálásával a szakmai és gyakorlati ismeretek bővítése, valamint a megye legjobb szemlebizottságának díjazása.  A csapatoknak összesen hat - elméleti és gyakorlati versenyfeladatokból álló - állomáson, 20 perc határidő alatt kellett legjobb tudása szerint a helyszínelők feladatát teljesíteni.

A megmérettetés első helyezését a Salgótarjáni Rendőrkapitányság csapata nyerte el, második helyen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság csapata, míg harmadik helyen a Pásztói Rendőrkapitányság csapata végzett. A „Legjobb technikus külön díj”-at Gódi Ferenc rendőr főtörzszászlós, Pásztói Rendőrkapitányság beosztottja vehette át, míg a „Legjobb szemlebizottság-vezető” elismerésben Molnár Áron Barnabás rendőr hadnagy, Bátonyterenyei Rendőrkapitányság beosztottja részesült. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikusi Főosztály különdíját a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények helyszínén nyújtott legjobb szakmai tevékenységéért a Balassagyarmati Rendőrkapitányság csapata nyerte el.

Az elismeréseket dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány adta át a szakembereknek, akiknek egyben gratulált és jó egészséget kívánt a hivatásuk további ellátásához.

A megmérettetésen végig jelen volt a verseny névadójának fia, Klein Péter, aki az első helyezett részére külön díjat adott át és további sok sikert kívánt.

A verseny kötetlen szakmai beszélgetéssel zárult.

Helyi hírekNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai OsztályaBűnügyi technikai verseny