2024.04.18, Csütörtök

Biztonságtechnikai szakértők, építész tervezők és bűnmegelőzési szakemberek részvételével rendeztek szimpóziumot Salgótarjánban.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya „A biztonság kedvéért…” A személy- és vagyonbiztonság fokozása Nógrád megyében című pályázatában építészeti szakemberek bevonásával tartott konferenciát a megyeszékhelyen. A projektsorozat következő állomásának a salgótarjáni Baglyaskő-Vár Természetvédelmi Látogatóközpont adott otthont, melyen építészeti, és a témában érintett önkormányzati szakemberek vettek részt.

A meghívottakat a Nógrád Megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője köszöntötte, majd Domonkos György állami főépítész és Kenyeres István, a Nógrád Megyei Építész Kamara elnöke nyitotta meg a rendezvényt.

A délelőtt folyamán az Óbudai Egyetem oktatója Papp József tartott előadást „Az építészeti bűnmegelőzés jelentősége és lehetőségei” címmel, majd a Lechner Tudásközpont munkatársainak prezentációja következett: Kara László, a bűnmegelőzés építészeti eszközeiről beszélt, Tóth Ágnes pedig a térinformatika bűnmegelőzés terén való alkalmazhatóságát mutatta be.

Ezt követően Dr. Szabó Henrik rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főelőadója tartotta meg előadását „A rendőrség lehetősége és feladatai az építészeti bűnmegelőzés területén” címmel.

A konferencia délután kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott, melyet dr. Kovács Róbert a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Önkormányzati Kutatóintézetének munkatársa, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének vezető tanácsadója vezetett „Az épített környezet szerepe a szituációs bűnmegelőzésben” címmel.

Helyi hírekSalgótarjánNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságNógrád megyeA biztonság kedvéért…” A személy- és vagyonbiztonság fokozása Nógrád megyében