2024.04.24, Szerda

Az Autizmus Világnapjára emlékezve

Nógrádi Autizmus Alapítvány

2016.11.24. 11:07

A szülők java része nagyon kedveli, ha a gyermekek fellépnek zenével, mesejátékkal, verssel. Ezért ezen az ünnepnapon az autizmussal élő gyermekek műsora állt a középpontban. 

Hirdetés

Nógrádi Autizmus Alapítvány és az Abigél Közhasznú Egyesület életének egyik fontos eseménye, hogy minden évben megemlékeznek a novemberi Autizmus napról, Salgótarjánban most került sor erre.


Először Őszi Tamásné előadása hangzott el, melynek témája: „A stressz gyakori okai autizmus spektrumzavarokban. A megelőzés és támogatás lehetősége a mindennapokban.” 
Kővári Edit, Az Autisták Országos Szövetségének elnöke mesélt az AOSZ INFO PONTOK-kal kapcsolatos tudnivalókról: "Novembertől hat ilyen „Pont” lesz az ország területén, az egyik nálunk, Salgótarjánban. Ez nagy segítséget jelent az érintett családok számára, hiszen helyben kaphatnak segítséget, információt, s nem kell a fővárosba utazniuk."


A következőkben Fenes Andrea Anna, az Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Szakiskola igazgatónője körvonalazta az autizmussal kapcsolatos salgótarjáni helyzetet.
S végül Simon Tibor, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – KLIK megyeközponti igazgatója beszélt a jövőre vonatkozó, autizmus ellátással kapcsolatos terveikről.


Míg a program zajlott, elkészültek a kék, héliumos leggömbök is. A programok után a kijáratnál mindenki kapott a kezébe egy lufit.  Megbeszélték, hogy nem fogják felröpíteni, mert a vadak az erdőben szívesen elfogyasztják a leengedett lufit, ami káros az egészségükre. Hosszú sorban sétáltak a Fő téren a kék léggömbökkel, ami nagyon látványos volt és sok járókelő érdeklődését felkeltette. A gyermekek pedig örömmel vitték haza a szép lufit.

 

Helyi hírekSalgótarjánautizmusAbigél Közhasznú EgyesületNógrádi Autizmus Alapítvány