2024.04.19, Péntek
Rendőrségi gyakorlat a Mátra lábánál
police.hu

Rendőrségi gyakorlat a Mátra lábánál

police.hu

2016.07.14. 12:55

Összehangolt, együttműködő gyakorlatot tartottak a hatóságok.

Hirdetés

A Nógrád és Heves megyei rendőrkapitányságok, a helyi polgárőrség, valamint a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány vett részt egy megtervezett gyakorlaton.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság szervezésében megtartott közös gyakorlat célja a jogsértések megakadályozása, felderítése, megszakítása továbbá a kialakult helyzet megszüntetése érdekében az említett két megye rendőrkapitányságainak hatékony együttműködése, egymás tevékenységének erősítése volt. Nógrád és Heves Megyei Rendőr-főkapitányságok Tevékenység-irányítási Központjainak, valamint Pásztó, Bátonyterenye, Gyöngyös, Eger város rendőrkapitányságainak, valamint a  Kékes Kutató-Mentő Alapítvány tevékenységének összehangolására 2016. július 13-án 8 órától tartottak közös gyakorlatot a hatóságok. A műveletekben részt vettek a karácsondi, ludasi, gyöngyösi és a bátonyterenyei polgárőrség tagjai is.

Az alapszituáció szerint egy személygépkocsit tulajdonítottak el az elkövetők, majd - egy túszt fogságba ejtve - a Mátrába menekültek. A közös gyakorlatot a Mátra lábának öt pontját - Recsk, Parádsasvár, Nemti, Mátrakeresztes és Mátraszentimre településeket - érintve a hatóságok 12 órakor befejezték.  A szimulált eseményt követő intézkedések során a rendvédelmi szervek között az információáramlás gyors, a feladatmegosztás hatékony volt, a következő „éles” helyzetben az érintett állomány eredményes együttműködése érdekében a résztvevők a tapasztalatokat kiértékelték.

forrás: police.hu