2024.02.25, Vasárnap

Háromszázezer forintos adomány a salgótarjáni mentősöknek

kh.hu

2016.07.25. 14:18

A K&H Gyógyvarázs program jóvoltából kapott pénzt eszközbeszerzésre fordíthatják.

Hirdetés

9 megye 14 gyermekegészségügyi intézménye összesen 20 millió forint értékű eszköztámogatásban részesült a K&H gyógyvarázs programnak köszönhetően. A műszerek között olyan innovatív, korszerű eszköz is található, amellyel a legkisebb betegek vizsgálata és gyógyítása hatékonyabban és kíméletesebben elvégezhető. A pályázatra idén 93 kórház és mentőállomás nyújtotta be jelentkezését, 54 településről. 

 

– A K&H ügyfelei okos döntéseinek elősegítésén túl aktív társadalmi szerepet is vállal. Ennek egyik kiemelt területe az egészség, ezen belül a gyermekegészségügy támogatása. A szakmai zsűrivel egyetértésben úgy döntöttünk, hogy a korszerű eszközökre beadott pályázatokat idén kiemelt figyelemben részesítjük – mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója. 

 

A K&H 2004 óta 322 kórházi gyermekosztályt és mentőállomást segített 557 millió forint értékű műszerrel, annak érdekében, hogy a gyerekek minél hatékonyabban gyógyulhassanak. 

A K&H Gyógyvarázs idei nyertesei közül 2 budapesti, 12 vidéki intézmény, és ez utóbbiak közül 9 hátrányos helyzetű térségben működik. Az intézmények összesen 50 000 beteg gyermeket kezelnek évente. A vidéki nyertesek az össztámogatás 75%-át kapják, ezen belül a hátrányos helyzetű régiókban működő kórházak, mentőállomások összesen 14,2 millió forintért kapnak új műszereket.  A korszerű gépekkel évente mintegy 35 000 nehéz sorsú gyermeket tudnak a szakemberek még eredményesebben gyógyítani.

 

Több nyertes kisebb értékű, de annál fontosabb eszköznek örülhetett, így például az egészségügyben nagyon korszerűnek számító vénakereső készülékeknek, amelyek 34 000 kis beteg korszerű gyógyítását és mentését fogják lehetővé tenni.

 

Az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezet Nógrád megyei Kirendeltsége Salgótarjánban 300.000 Ft-ot nyert. Az összegből olyan eszközöket tudnak beszerezni, amelyek megkönnyítik, biztonságosabbá teszik a gyermekbetegek ellátását.

(Fotó: 3100.hu)

 

 

Helyi hírekadománySalgótarjánmentőszolgálatgyógyvarázs