2024.07.17, Szerda

Gímszarvast pusztított három nógrádi férfi

2016.01.21. 09:47

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. Imre 54 éves, D. Richárd 19 éves és O. Barnabás 39 éves nógrádszakáli lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsítottak Nógrádszakál erdős területéről eltulajdonítottak egy gímszarvas bikát. Az állatot D. Imre és fia tulajdonát képező kutyák megtámadták.  Ezt követően O. Barnabás egy baltával, több alkalommal fejbe vágta az állatot, mely ennek következtében elpusztult. Ezek után a három férfi D. Imrénél lévő késsel az állatot megnyúzta, kizsigerelte, majd a húst és a trófeát egymás között elosztották, az állat bőrét és zsigereit a helyszínen hagyták.

A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül azonosították és a rendőrkapitányságra előállították a három férfit, akiket gyanúsítottként hallgattak ki.

A rendőrök a házkutatások alkalmával a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszközöket – kézikocsit, kést, baltát –, vadhúst, valamint a trófeát lefoglalták.

forrás: police.hu

fotó: vadaszatmatra.hu

Galéria

Helyi hírekvadászgímszarvastrófeaNógrádszakál