2024.04.17, Szerda

Átadták a Civilek a Városért-díjat

2016.04.27. 09:30

2016. április 26-án a városháza Förster Kálmán-termében átadták a Salgótarjáni Civil Kerekasztal által 2010-ben alapított Civilek a Városért-díjat.

Hirdetés

2016. április 26-án a városháza Förster Kálmán-termében átadták a Salgótarjáni Civil Kerekasztal által 2010-ben alapított Civilek a Városért-díjat.

A rendezvényen a Kanizsai Dorottya Szakközépiskola és Szakiskola diákjainak egy csoportja kedveskedett ünnepi műsorral a jelenlévőknek, majd Dániel Zoltán alpolgármester köszöntötte a civil szervezetek képviselőit, méltatva munkájuk fontosságát és közösségformáló hatását Salgótarján életében.

20160426_civil2

A Salgótarjáni Civil Kerekasztalhoz beérkezett javaslatok alapján a Civilek a Városért-díjat idén a Siketek és Nagyothallók Nógrád Megyei Szervezete (SINOSZ) kapta. Mint a kitüntető cím indoklásában megfogalmazták: a SINOSZ az országos szervezet részeként az egész megyében, így Salgótarjánban is eredményes érdekképviseleti munkát végez a siketek és nagyothallók körében. Tevékenységük folyamatos: szakmai és információs előadásokat, eszköz bemutatókat, ingyenes jogsegélyszolgálatot szerveznek annak érdekében, hogy e fogyatékkal élők a lehető legteljesebb életet élhessék. A szervezet megismerteti tagságával a lehetőségeket a helyi és országos munkaerőpiacon, valamint Salgótarján társadalmi és kulturális életében.

Az ünnepélyes díjátadót követően a Salgótarjáni Civil Kerekasztal megtartotta soros ülését, melyen az elmúlt évben végzett munkát értékelték a jelenlévők.

forrás: salgotarjan.hu

Galéria

Helyi hírekCivilek a Városért díjNagyothallók Nógrád Megyei Szervezete