2023.03.24, Péntek
Nyolcszáz fiatal nyári diákmunkáját támogatja a kormány Nógrád megyében
nmkh.hu

Nyolcszáz fiatal nyári diákmunkáját támogatja a kormány Nógrád megyében

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2020.06.28. 17:07

Nyári diákmunka 2020 elnevezéssel indít munkaerőpiaci programot az Innovációs és Technológiai Minisztérium, melynek keretében az önkormányzatok és egyházi jogi személyek mellett a mezőgazdaság, a turizmus és vendéglátás területén aktív munkáltatók is támogatásban részesülhetnek a 16-25 éves, nappali tagozatos diákok foglalkoztatása érdekében.

Hirdetés

Nógrád megyében a nyári diákmunka támogatására több mint 110 millió forintot biztosított a minisztérium a Nógrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterületén keresztül. A keretösszeg 800 diák nyári munkavégzésének támogatására ad lehetőséget Nógrádban, de a kormányhivatal kész tovább emelni a rendelkezésre álló forrást, amennyiben arra igény jelentkezik.

 

Az önkormányzatok és az önkormányzati fenntartású intézmények mellett a mezőgazdaságban, továbbá a turizmus és a vendéglátás területén tevékenykedő vállalkozóknál nyílik lehetőség a diákok támogatott foglalkoztatására. A diákoknak a területileg illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán kell kérniük a nyilvántartásba vételüket, ezt akár már most is megtehetik.

 

Az önkormányzati diákmunkára napi legfeljebb 6 órában adható támogatás a munkabér, valamint a szociális hozzájárulási adó összegének 100 százalékában. Munkabérként szakképzettséget igénylő munkakör esetében havi 157 950 forint, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig havi 120 750 forint vehető figyelembe. A napi 6 óránál rövidebb munkaidejű foglalkoztatás esetén a támogatás arányosan csökken.

 

A mezőgazdaságban, turizmusban, vendéglátásban legfeljebb napi 8 órás munkavégzés támogatható. A munkabér és a szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százaléka téríthető meg, a fennmaradó összeget a munkáltatónak kell fedeznie. Havonta szakképzettséget igénylő munkakör esetében 157 950 forint, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 120 750 forint munkabér vehető figyelembe a támogatáshoz. A napi 8 óránál rövidebb munkaidejű foglalkoztatás esetén a támogatás arányosan csökken.

(Kiemelt archív fotó: MTI/Balázs Attila)

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalNyári diákmunka