2022.12.02, Péntek
Együtt ellenőrizték a járművezetőket a motoros rendőrök Nógrád megyében
police.hu

Együtt ellenőrizték a járművezetőket a motoros rendőrök Nógrád megyében

police.hu

2020.06.23. 15:03

Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Pest és Nógrád megyei rendőrök közösen láttak el szolgálatot a közutakon.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Pest megyei munkatársakkal együttműködve tartottak fokozott ellenőrzést 2020. június 19-én a 21-es számú főúton. A demonstratív ellenőrzés célja nem a büntetés, hanem a figyelemfelhívás a jogkövető magatartásra és a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzése volt. A baleseti okokat vizsgálva továbbra is megállapítható, hogy akadnak olyanok, akik a sebességkorlátozó szabályokat figyelmen kívül hagyva a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekednek.

A közlekedésbiztonság javítása érdekében a motoros rendőrök munkájuk során kiemelt figyelmet fordítottak az ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, és a gyorshajtókra is.

Az ellenőrzés ideje alatt a rendőrök hatvanegy gépjárművezetőt ellenőriztek, összesen négy esetben szabtak ki kisebb fokú szabálysértések elkövetése miatt helyszíni bírságot, emellett négy fő nem használta menet közben a kötelezően előírt biztonsági övet, akik ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

 

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság