2024.04.27, Szombat

Rekordlétszámú versenyző indult a Nógrád megyében megrendezett XVIII. Országos Rendőr és XII. Rendészeti Meghívásos Horgászversenyen.

Hirdetés

Tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az Országos Rendőr Horgászversenyt. A rendezvényt a Mátra lábánál elhelyezkedő horgászparadicsomban 2019. július 5-én 7 óra 15 perckor dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány nyitotta meg, és kívánt minden versenyzőnek szép és fogásokban gazdag napot. A bátonyterenyei Maconkai-víztározó és tórendszeren megrendezett megmérettetésen - a horgászhelyek kisorsolását követően - rekordszámú, összesen 44 csapat és 132 versenyző vett részt. A versenyen 3 fő alkotta társulatok mérhették össze tudásukat.

A verseny befejeztével dr. Kalmár Zsolt rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese adta át a díjakat. Az első helyezett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság csapata, a második a Nemzeti Adó és Vámhivatal – Pénzügyőrök csapata, míg a harmadik helyezett a Készenléti Rendőrség Snecik elnevezésű csapata lett.

Az egyéni versenyben kimagasló eredményt ért el Tímár Károly rendőr főtörzszászlós, a Készenléti Rendőrség Kárászok csapatának tagja 36975 gramm, második helyezést Szabó István rendőr törzszászlós, a Készenléti Rendőrség Snecik csapatának tagja 27375 gramm, harmadik helyezést Kispál György rendőr főtörzsőrmester, a Készenléti Rendőrség munkatársa 26000 gramm hal kifogásával.

A Legnagyobb hal fogója címet Végh Attila rendőr törzsőrmester, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság,  Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság verenyzője 10300 gramm hal kifogásával nyerte el.

Női versenyző különdíjat nyert el Nagy Tímea, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön csapatának tagja, aki 8425 gramm halat fogott ki a nap során.

A Magyar Rendvédelmi Kar különdíjait az egyéni verseny 1-3. helyezettje, valamint a legjobb női versenyző kapta, míg a Nemzeti Adó és Vámhivatal Vezetőjének különdíjait a csapatverseny 1. helyezését elért csapat tagjai kapták.

A szervezők a horogra akadt halakat a mérlegelést követően a tóba visszaengedték.

AktuálisMaconkahorgászversenyOrszágos Rendőr HorgászversenyNógrád Megyei Rendőr-főkapitányság