2024.04.26, Péntek
Irodalmi vetélkedőt hirdettek salgótarjáni középiskolások számára

Irodalmi vetélkedőt hirdettek salgótarjáni középiskolások számára

Balassi Bálint Megyei Könyvtár

2019.05.08. 11:44

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár Balassi a hős költő címmel irodalmi vetélkedőt hirdet salgótarjáni középiskolások számára Balassi Bálint születésének 465., halálának 425. valamint az író neve felvételének 60. évfordulója alkalmából.

Hirdetés

A vetélkedő célja a hős költő életének és munkásságának népszerűsítése kreatív feldolgozás keretében. Ez nem egy hagyományos történelmi vagy irodalmi vetélkedő. A diákok két fordulóban egy erre a célra készült weboldalon kapják meg a megoldandó feladatokat, a szükséges információt, segítséget. A harmadik forduló alkalmával a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban mérhetik össze tudásukat, kreativitásukat játékos vetélkedő keretében.

 

A vetélkedőre salgótarjáni középiskolás diákok 3 fős csapatokban jelentkezhetnek, 2019. május 17-ig az alábbi linkre kattintva: Regisztráció

A vetélkedő 1-2. fordulójának kérdése, azok megválaszolásának lehetősége, a kreatív feladatok feltöltése ezen a felületen zajlik. Mindkét forduló 3-3 feladatból áll majd. Szükség lesz olykor a megyei könyvtárba személyesen ellátogatni, hogy az egyes feladatokat meg tudják oldani.

Május 13-17. között nyílik az 1. forduló feladatsora. Beküldési határidő: május 20.

Május 20-24. között nyílik a 2. forduló feladatsora. Beküldési határidő: május 27.

Május 30-án (csütörtök) 11.00 órai kezdettel személyes, játékos megmérettetésre várják a csapatokat a megyei könyvtárba.

Az első három helyezett a három forduló összeredménye alapján, a megyei könyvtári vetélkedőn nyújtott teljesítménye alapján kerül elbírálásra. Minden további csapat is részesül kisebb jutalomban.

A díjátadó ugyanezen a napon kerül megrendezésre.

A vetélkedőt Bodor Tiborné, Persikné Bakos Eszter, Vadász Péter könyvtárosok álmodták meg és kivitelezték.

 

AktuálisBalassi Bálint Megyei KönyvtárIrodalmi vetélkedőSalgótarján